ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα στηθεί το παζλ του Υπουργικού;

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιλογές Αναστασιάδη

Ενδεχομένως να είναι πολύ νωρίς για να γίνουν οι οποιεσδήποτε εκτιμήσεις ή προβλέψεις για τις επιλογές του Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά τους Υπουργούς στην νέα πενταετία. Ένα δεδομένο είναι ότι στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θελήσει να δώσει πιο έντονο ρόλο σε γυναίκες. Άλλη μια παράμετρος είναι ότι γίνονται σκέψεις ώστε οι περισσότεροι των υπουργών να διατηρηθούν στις θέσεις τους αφού το έργο τους έργο τους στην πενταετία που μας πέρασε θεωρείται πετυχημένο.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά στο τιμόνι του Υπουργείου Εξωτερικών, έτσι φαίνεται ότι η θέση προορίζεται για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του νυν Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Ωστόσο ο Χάρης Γεωργιάδης έχει περισσότερες πιθανότητες ώστε να διατηρήσει την θέση του στο Υπουργείο Οικονομικών αφού θα κληθεί να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα των Τραπεζών. Σε περίπτωση κένωσης της θέσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου από τον Νίκο Χριστοδουλίδη μεγάλες πιθανότητες για να πάρει την σκυτάλη συγκεντρώνει ο Μιχάλης Σοφοκλέους ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το όνομα της Αννίτας Δημητρίου.

Όσον αφορά την Ζέτα Αιμιλιανίδου, όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Εργασίας χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για τον πιθανό αντικαταστάτη της. Μιας και έχουμε αναφέρει την γυναικεία παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο το όνομα της Στέλλας Κυριακίδου είναι πάντα στα υπόψη.

Σχετικά με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Ιωνά Νικολάου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολάου «φλερτάρει» με την θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Τέλος ο Μάριος Δημητριάδης και ο Γιώργος Λακκοτρύπης αν θελήσουν θα μείνουν στα υπουργεία τους, αφού χαίρουν εκτίμησης για το έργο που έχουν επιτελέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν προσεγγιστεί από δύο μεγάλες πολυεθνικές ώστε να αναλάβουν ρόλο κλειδί.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση