ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοιμάζονται για την επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στελέχη της τ/κ ηγεσίας και της «Πρεσβείας» της Τουρκίας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε τόσο το τεχνικό όσο και το κοινωνικο- οικονομικό κομμάτι-σκέλος της επιστροφής.

Αποφασίστηκε παράλληλα η δημιουργία μιας μικρής επιτροπής, η οποία θα επικοινωνεί με τους Μαρωνίτες.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η σύσκεψη έγινε στο «προεδρικό» υπό την προεδρία του «υφυπουργού προεδρίας» Γκιουρντάλ Χιουντάογλου και σε αυτή συμμετείχαν ο «υφυπουργός πρωθυπουργίας» Μετίν Μπέιογλου, ο «υφυπουργός» οικονομικών Κουντρέτ Ακάι, ο «υφυπουργός» εσωτερικών Γκιουρκάν Καρά, ο «διευθυντής» του «υπουργείου» εξωτερικών Κεμάλ Κιοπρουλού, ο σύμβουλος της τουρκικής «πρεσβείας» Μπεϊαμί Καλίοντσου και ο «πρόεδρος" της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» Αϊφέρ Σαίτ Ερκμεν.

Όπως αναφέρεται, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της «προεδρίας» και του ηγέτη των Τ/κ. Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη νομική, οικονομική και τεχνική διάσταση της επιστροφής των Μαρωνιτών.

Αξιολογήθηκαν παράλληλα όσες εργασίες έγιναν για το θέμα αυτό και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Αποφασίστηκε όπως η επόμενη συνεδρία της «επιτροπής» πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X