ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση σε Κοτζιά από Άγκυρα

«Να συνετιστεί και να κινείται με βάση τι επιθυμίες των δύο Πρωθυπουργών»

Μη ειρηνική στάση χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και αναφέρει ότι τις αντιμετωπίζει με ανησυχία και λύπη.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι μόλις πριν μερικές ημέρες οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και είχε τονιστεί η ανησυχία της Τουρκίας για την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς και η προσδοκία της Τουρκίας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την Ελλάδα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Προστίθεται ότι παρά τη διαφορά απόψεων τελικά η συνομιλία έγινε σε θετικό κλίμα και επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων δια του διαλόγου και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτό το πλαίσιο τονίζουν για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. “Αλλά, δυστυχώς φαίνεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση ανεύθυνη, μη ειρηνική και που ξεπερνάει τα όρια”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι καλεί τον Έλληνα Υπουργό "να συνετιστεί και να κινείται με βάση τι επιθυμίες των δύο Πρωθυπουργών".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση