ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημα στην κούρσα των εκλογών ο Γιωρκάτζης

Εξήγγειλε και επίσημα υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Λευκωσίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

24news team

Εξήγγειλε και επίσημα υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Λευκωσίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Όπως αναφέρει και στην επίσημη ανακοίνωση της εξαγγελίας του, «με εχέγγυο όσα πετύχαμε στον Δήμο Λευκωσίας, ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας, για να οικοδομήσουμε έναν Οργανισμό σύγχρονο και ευέλικτο που θα ανταποκρίνεται µε επάρκεια στις ανάγκες όλων των πολιτών της επαρχίας Λευκωσίας».

Αυτούσια η εξαγγελία 

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να πετύχει.

H δημιουργία του νέου θεσμού των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Για πρώτη φορά, όλη η επαρχία Λευκωσίας μπορεί να έχει ενιαίο σχεδιασμό σε μια σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες.

Ο ρόλος του Προέδρου και των συμβουλίων του οργανισμού δεν είναι διαχειριστικός.

Ο νόμος προβλέπει άμεση εκλογή του Προέδρου από τους πολίτες και µέλη του συμβουλίου αιρετούς Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτάρχες.

Γιατί θα λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση και την ποιότητα της ζωής µας.

Οι αρμοδιότητες του νέου θεσμού απαιτούν γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες πιστεύω ότι διαθέτω.

Γι’ αυτό, εξαγγέλλω σήμερα επίσημα, την ανεξάρτητη υποψηφιότητά µου, για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ως Πρόεδρος του Προσωρινού Συμβουλίου για τον Οργανισμό, μαζί µε τον Διαχειριστή και τα µέλη του Συμβουλίου, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές ενέργειες µε στόχο την ομαλή επιχειρησιακή μετάβαση.

Χρειάζεται όραμα και πολιτική βούληση. Αποτελεσματικότητα, ικανότητα συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων σε πολιτικά σώματα.

Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να είμαστε κοντά στους πολίτες.

Έτσι πολιτεύτηκα τα τελευταία 12 χρόνια ως Δήμαρχος Λευκωσίας.

Και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Είμαι περήφανος γιατί µε τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αφήνω την πόλη µας καλύτερη απ’ ό,τι την είχαμε παραλάβει. Αλλάξαμε τη Λευκωσία στην πράξη.

Οι αλλαγές που επέρχονται µε τη μεταρρύθμιση, καθιστούν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου καθοριστικές για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αρχή δεν θα είναι εύκολη.

Με εχέγγυο όμως όσα πετύχαμε στον Δήμο Λευκωσίας, ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας, για να οικοδομήσουμε έναν Οργανισμό σύγχρονο και ευέλικτο που θα ανταποκρίνεται µε επάρκεια στις ανάγκες όλων των πολιτών της επαρχίας Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση