ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεκτείνεται το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Προστίθενται καφές και ζάχαρη

Την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες, αποφάσισε η κυβέρνηση προσθέτοντας στον κατάλογο προϊόντων τον καφέ και τη ζάχαρη, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεραυνός σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η παράταση δόθηκε, αφού η υφιστάμενη διάρκεια ισχύος λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.

«Αποφασίστηκε να ανανεωθεί για άλλους έξι μήνες ο κατάλογος αυτός με τον μηδενικό συντελεστή για βασικά προϊόντα και έχουμε προσθέσει επίσης άλλα δύο προϊόντα καθημερινής χρήσης, τον καφέ και τη ζάχαρη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κεραυνός.

Στοχευμένα μέτρα

Ερωτηθείς αν γίνονται σκέψεις για ενδεχόμενη επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι η πολιτική της κυβέρνησης αφορά στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι τα στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι και πιο αποτελεσματικά και τα οποία συνάδουν καλύτερα με το δημοσιονομικό πλαίσιο και τη δημοσιονομική πειθαρχία, που πρέπει να έχουμε ως χώρα για να κρατήσουμε στο σωστό κανάλι και το επίπεδο την οικονομά μας», τόνισε ο κ. Κεραυνός.

Υπενθυμίζοντας την επέκταση του μηδενικού συντελεστή, ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι απ’ εκεί και πέρα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δείχνει τις ευαισθησίες της, είναι μια κυβέρνηση ανθρωποκεντρική.

«Και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις με πολλή σοβαρότητα και πολλή ευαισθησία και ανάλογα με τις εξελίξεις η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τοποθετεί μέτρα για άμβλυνση όσων έχουν ανάγκη», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση