ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ - Επικύρωσε υποψηφιότητες για εκλογές το Πολιτικό Γραφείο

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων

Ανακοινώσεις

Υποψηφιότητες τις οποίες εισηγήθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο επικύρωσε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ έγινε ανασκόπηση της πορείας της Παράταξης προς τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, κατά τη σημερινή συνεδρία, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό.

Η ανακοίνωση

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κυπριακό. Μετά την ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε όπως εκδοθεί ειδική ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου η οποία επισυνάπτεται.

Επίσης, το Πολιτικό Γραφείο ανασκόπησε την πορεία της Παράταξης προς τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη βάση προηγούμενων εισηγήσεων του Εκτελεστικού Γραφείου, το Σώμα επικύρωσε τις πιο κάτω υποψηφιότητες:

Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, Ευαγγελίδης Ευάγγελος

Δήμαρχος Αμμοχώστου, Βραχίμης Ανδρέας

Δήμαρχος Λάρνακας, Ππεκρής Μιχάλης

Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας, Νικολέττος Γιώργος

Δήμαρχος Κυθρέας, Ζαμπακίδης Μάριος

Δήμαρχος Ακανθούς, Ιωσήφ Ελένη

Δήμαρχος Λύσης, Καουρής Ανδρέας

Δήμαρχος Κερύνειας, Βιολάρης Ιωσήφ (Άκης)

Δήμαρχος Καραβά, Χατζηδαμιανού Δαμιανός

Δήμαρχος Λαπήθου, Μηνά Δημήτρης

Για τη Δημαρχία Λευκονοίκου προτείνεται η κατά βούληση στήριξη των στελεχών που υπέβαλαν ενδιαφέρον (κ. Ζήνα Λυσάνδρου και κ. Πιερής Γυψιώτης).

Αντιδήμαρχος Αβδελερού, Νικολάου Έλενος

Αντιδήμαρχος Γερίου, Σάββα Μάριος

Αντιδήμαρχος Τσερίου, Καλογήρου Κώστας

Αντιδήμαρχος Πάνω Πολεμιδιών, Πέτρου Μαρία

Αντιδήμαρχος Ερήμης, Αρέστη Ανδρέας

Για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου αποφασίστηκε η κατά βούληση στήριξη των ανεξάρτητων υποψηφίων κ. Αβράμη Μουλαζίμη και κ. Γιώργου Καρά.

Για την Αντιδημαρχία Αγίου Τύχωνα προτείνεται η κατά βούληση στήριξη μεταξύ των στελεχών κ. Ηρακλέους Ηρακλή και κ. Παύλου Παναγιώτη.

Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ετοιμότητα της Παράταξής για τις εκλογές σε ολόκληρη την Κύπρο και την πεποίθησή τους πως ο ΔΗΣΥ δύναται και πρέπει να παραμείνει η πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου.

Η ανακοίνωση του κόμματος για το Κυπριακό

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού κρίνει ως θετική εξέλιξη τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τη μέγιστη αποφασιστικότητα.

Αναγνωρίζουμε ότι η διαρκής στασιμότητα και το υφιστάμενο αδιέξοδο δημιουργεί κινδύνους. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με ορθές διπλωματικές κινήσεις την παρούσα συγκυρία και, σε πνεύμα συναντίληψης εντός του Εθνικού Συμβουλίου, να καταθέσουμε με καθαρότητα τις θέσεις μας και να εκφράζουμε την ειλικρινή μας βούληση για να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά. Μόνο έτσι θα στραφεί η πίεση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για να απομακρυνθεί από την απαράδεκτη και καταδικαστέα θέση της για λύση δύο κρατών.

Το Εθνικό Συμβούλιο επιβάλλεται να συνέρχεται τακτικά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να επιδιώξει τη μέγιστη συναίνεση μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων, έτσι ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις στις επαφές τους εντός και εκτός Κύπρου να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, χωρίς προσπάθειες αποπροσανατολισμού ή διάθεση αποφυγής ευθυνών.

Πενήντα χρόνια είναι πολλά. Η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση