ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοσκόπηση TVONE:Ντέρμπι Νικόλα-Μαλά για τον β' γύρο

18,9 λαμβάνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Σταύρο Μαλά να τον ακολουθεί στο 18,5%-Διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Αναστασιάδη

Θρίλερ προκύπτει πως θα ακολουθήσει μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά για το εισιτήριο του β’ γύρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού TVONE η εταιρεία ερευνών της Pulse .

Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ο Νικόλας Παπαδόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 18,9% με τον Σταύρο Μαλά να τον ακολουθεί με ποσοστό 18,5%. Σαφές και ασφαλές είναι το προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη από τους ανθυποψήφιούς του καθώς οποίος προηγείται με ποσοστό 30,8%.  καθώς Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου παρουσιάζουν απόλυτη ισοψηφία της τάξεως του 3,8%.

Διψήφιο το προβάδισμα Αναστασιάδη στον β’ γύρο

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει ένα σημαντικό προβάδισμα ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι τελικά ο ανθυποψήφιός του. Στην περίπτωση που βρεθεί απέναντί του ο Σταύρος Μαλάς ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 48% έναντι του 27% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Μαλάς.

Στο σενάριο ενός β’ γύρου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, η διαφορά μειώνεται στις 11 ποσοστιαίες μονάδες, με τον Νίκο Αναστασιάδη να προηγείται με 43% έναντι του 32% που συγκεντρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Περιθώριο συσπείρωσης

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία σε ο,τι αφορά τις συσπειρώσεις. Το ΑΚΕΛ διαφαίνεται πως έχει ακόμη περιθώρια συσπείρωσης καθώς το 70% των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων συσπειρώνονται επί του παρόντος υπέρ της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά, το 9% επιλέγει τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το 6% τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την άλλη, συγκεντρώνει το 61% του ΔΗΚΟ, με το 14% να επιλέγει Νίκο Αναστασιάδη και 4% Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα. Ο ΔΗΣΥ από την άλλη συσπειρώνεται στο 77% υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη.

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση