ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ κατηγορούν την κυβέρνηση για μεταφορά του ΕΜΑ στην Κύπρο

Για το ότι δεν προέβει σε ενέργειες για μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην χώρα μας

Αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης έφερε η χθεσινή ανακοίνωση του συμβουλίου κρατών μελών της ΕΕ για το ενδιαφέρον πόλεων να διεκδικήσουν την έδρα του οργανισμού φαρμάκων ,ο οποίος σήμερα φιλοξενείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αλλάξει έδρα μετά το Brexit το 2019.

Συγκεκριμένα μέσα από ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια και να εξηγήσει κατά τρόπο σαφή για ποιους λόγους δεν έγινε η αίτηση για μεταφορά του ΕΜΑ. Μέσα από τις ανακοίνωση δηλώνει την απογοήτευση της για το ότι η Κύπρος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μια εξέλιξη που θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο.

Με την σειρά του το Δημοκρατικό κόμμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση ουδέποτε διεκδίκησε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που θα μεταφερθεί από το Λονδίνο σε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα όπως αναφέρει μέσα από την ανακοίνωση του συμβουλίου της ΕΕ φαίνεται ότι ουδέποτε η ΚΔ ετοίμασε φάκελο, για να καταθέσει το αίτημα της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προτάθηκαν οι παρακάτω πόλεις:

Άμστερνταμ (Ολλανδία)
Αθήνα, Ελλάδα)
Βαρκελώνη (Ισπανία)
Βόννη (Γερμανία)
Μπρατισλάβα(Σλοβακία)
Βρυξέλλες, Βέλγιο)
Βουκουρέστι (Ρουμανία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Δουβλίνο, Ιρλανδία)
Ελσίνκι (Φινλανδία)
Λιλ (Γαλλία)
Μιλάνο (Ιταλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Σόφια (Βουλγαρία)
Στοκχόλμη (Σουηδία)
Μάλτα (Μάλτα)
Βιέννη, Αυστρία)
Βαρσοβία (Πολωνία)
Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι υπεύθυνος για την επιστημονική αξιολόγηση, την εποπτεία και την παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμάκων στην ΕΕ. Το ΕΜΑ είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς φαρμάκων στην ΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X