ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν εμπλέκομαι και δεν θα εμπλακώ ποτέ σε εσωκομματικές εκλογές»

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε γεύμα, κατά το οποίο τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, και κληθείς να σχολιάσει την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε ότι: «πρώτον, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, που αιρόμενος εις το ύψος των περιστάσεων και χάριν του καλού της παράταξης, έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες, επιτρέποντας την ανανέωση της παράταξης με δύο νέα στελέχη. Χαίρομαι γιατί και η Πρόεδρος της Βουλής, η κα Αννίτα Δημητρίου, μια ανερχόμενη και καθ’ όλα καταξιωμένη πολιτικός, δίδει ένα στίγμα, όπως και ο Δημήτρης Δημητρίου, της προσπάθειας να μπούμε σε μια νέα πορεία. Μια νέα πορεία που δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε πιθανότατα να πλήγωσε τον κόσμο του Συναγερμού στο παρελθόν. Με αυτό που λέω δεν εννοώ καθοιονδήποτε τρόπο και δεν υπονοώ ευθύνες του Προέδρου της παράταξης, του μέχρι σήμερα Προέδρου της παράταξης, του Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο και θέλω θερμά να ευχαριστήσω για τη συμβολή του στη δεκαετή πορεία της διακυβέρνησης του τόπου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είχε συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους και αν κλήθηκε να δώσει κάποιες συμβουλές ως βετεράνος πολιτικός, ο Πρόεδρος είπε ότι: «έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις, αλλά αυτό ήταν πάντοτε όχι προς συγκεκριμένους υποψηφίους, αλλά προς τον στόχο του πώς επανενώνεται, πώς ανασυγκροτείται και πώς διαδραματίζει τον ρόλο που από την αρχή έταξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός και διαδραμάτισε μέχρι σήμερα».

Τέλος, ερωτηθείς αν στις 100 υπογραφές ατόμων που στηρίζουν την κα Αννίτα Δημητρίου περιλαμβάνεται και η δική του, ο Πρόεδρος απάντησε: «όχι βεβαίως, δεν εμπλέκομαι και δεν θα εμπλακώ ποτέ σε εσωκομματικές εκλογές. Αυτό αποτελεί μια παράδοση, από τότε που ήμουν είτε ηγέτης της νεολαίας είτε ηγέτης του κόμματος είτε στα διάφορα αξιώματα που υπηρέτησα, να μην παρεμβαίνω σε εσωκομματικές εκλογές. Για μένα ήταν όλοι αγαπητοί συνεργάτες και όχι ‘οι δικοί μου και οι άλλοι’».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση