ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απάντησαν για τα Κόκκινα οι Τούρκοι

«Ατυχές» χαρακτήρισε τις χθεσινές τοποθετήσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την 53η επέτειο των επεισοδίων της Τυλληρίας και τους «εορτασμούς» των τ/κ

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάνει λόγο για υποστήριξη της Τουρκίας στον έντιμο και γενναίο αγώνα των τ/κ με σκοπό να εμποδιστεί ο κοινός στόχος ε/κ και Ελλάδα για Ένωση, καθώς και τις απόπειρες για «εθνοκάθαρση» στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, «οι ισχυρισμοί της Αθήνας δε φέρουν καμία βάση και είναι αναληθείς».

Ακολούθως, το τουρκικό ΥΠΕΞ επανέλαβε τον ισχυρισμό περί «εθνοκάθαρσης» κατά των τ/κ, ενώ ισχυρίστηκε ότι το δίδυμο ε/κ – Ελλάδα, άσκησαν πίεση προκαλώντας τρόμο στην τ/κ κοινότητα.

«Το (ελληνικό) ανακοινωθέν έχει μάλλον ως σημείο εκκίνησης από το αίσθημα της ενοχής», καταλήγει το τουρκικό ανακοινωθέν.

Υπενθυμίζεται ότι, σε χθεσινό του ανακοινωθέν, το ελληνικό ΥΠΕΞ, εξέφρασε τη θλίψη του για τους «εορτασμούς της τ/κ ηγεσίας και του κ. Ακιντζί για τα 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στη χερσόνησο της Τηλλυρίας. «Επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας», αναφέρει το ανακοινωθέν.

«Όταν σήμερα όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στα θύματα των πολέμων και τέτοιων επιθετικών πράξεων, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε παρόμοιους εορτασμούς αποτελούν πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στη μνήμη των πεσόντων και σε όλη την ανθρωπότητα», ήταν η τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση