ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμπιαούρης προς ΕΛΑΜ: Οι αξίες και αρχές σας είναι και δικές μας

Θύελλα αντιδράσεων και το «μάζεμα» από τον Υπουργό Παιδείας

Για θέματα παιδείας ενημέρωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) Χρίστο Χρίστου, σε επίσκεψη που είχε το απόγευμα στα γραφεία του κινήματος.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, είπε ότι "υποδεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου τον νέο Υπουργό Παιδείας και συζητήσαμε μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν τον ευαίσθητο αυτό τομέα της παιδείας".

Για εμάς, συνέχισε, μέσα από τα σχολεία πρέπει ο κάθε μαθητής, ο αυριανός πολίτης να μεγαλώνει με αρχές και αξίες και πιστεύουμε ότι η ελληνορθόδοξη παράδοση του τόπου μας πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον.

"Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του", συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία που έτυχε διαβεβαίωσε τον κ. Χρίστου ότι θα είναι σε επικοινωνία μαζί του. "Να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε σε επικοινωνία. Οι απόψεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Θα δεχθούμε όπως έχετε αναφέρει την οποιαδήποτε εποικοδομητική κριτική εκεί που πρέπει και θέλω να ξέρετε ότι οι αξίες και αρχές που έχετε αναφέρει είναι και δικές μας αξίες και δικές μας αρχές κι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι καλύτερο στα παιδιά μας που είναι το μέλλον αυτού του τόπου".

Οι πιο πάνω δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς με τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη να προβαίνει σε συμπληρωματική ανακοίνωση. 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης αναφέρει ότι ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυβέρνησης θεωρεί πως πρέπει να είναι σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Προσθέτει ότι σε «σημερινές μου δηλώσεις αναφέρθηκα στα εθνικά ιδεώδη και τις χριστιανικές αξίες του κυπριακού ελληνισμού, πάντα με πλήρη σεβασμό και στις άλλες θρησκείες, χωρίς βεβαίως να υπονοείται καμία ταύτιση με ακραίες πολιτικές ιδεολογίες».

Πρώτη αντίδραση σε επίσημο επίπεδο ήρθε από την ΕΔΟΝ ενώ και ο Νίκος Τορναρίτης είπε την «μπήχτη» του χωρίς φυσικά να αναφερθεί ξεκάθαρα στον υπουργό αλλά κάνοντας μια ανάρτηση όλο νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο faceboook

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα γραφεία του ΕΛΑΜ σε μια περίοδο μάλιστα όπου η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, της οποίας το ΕΛΑΜ αποτελεί παράρτημα στην Κύπρο, δικάζεται για εγκλήματα στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, και ακόμα περισσότερο οι φορείς της παιδείας, δε θα πρέπει να έχουν καμιά απολύτως σχέση και συνδιαλλαγή με φασιστικά κόμματα όπως είναι το ΕΛΑΜ. Πρόκειται για ένα μόρφωμα που αποδεδειγμένα πρεσβεύει το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Υπουργός με τη δήλωση του ότι «Οι αξίες που αναφέρει το ΕΛΑΜ αποτελούν και αξίες της κυβέρνησης»; Για ποιες «καλοδεχούμενες απόψεις» μιλά ο Υπουργός;

Ως ΕΔΟΝ καλούμε την Κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από τους φασίστες του ΕΛΑΜ και να σταματήσει να τους αντικρίζει ως μια άλλη άποψη μέσα στη δημοκρατία. Ανάλογες αντιλήψεις και προσεγγίσεις μας οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα του 1974.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό νέο και νέα να ενώσει τη φωνή του με την ΕΔΟΝ στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Να στείλουμε το μήνυμα ως νέα γενιά πως ο φασισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία.

Νίκος Τορναρίτης

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Τορναρίτης αναφέρει: «Τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε , είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι κάνουμε και στο τι λέμε. Ιδιαιτέρως όταν κατέχουμε δημόσιο αξίωμα που με τις πράξεις ή τις παραλήψεις μας διαμορφώνουμε παιδικές ψυχές και συνειδήσεις»

 

Έντονες υπήρξαν και οι αντιδράσεις στο twitter κάτω από διευκρινιστικό «τιτίβισμα» του Υπουργού ότι αναφέρθηκε στα εθνικά ιδεώδη και τις χριστιανικές αξίες του κυπριακού ελληνισμού και ότι δεν έχει καμία ταύτιση με ακραίες πολιτικές ιδεολογίες.

Ο γνωστός παρουσιαστής Ανδρέας Γιόρτσιος έγραψε ξανά την επίμαχη δήλωση του Υπουργού θέλοντας να τονίσει ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε, «και θέλω να ξέρετε ότι οι αξίες και αρχές που έχετε αναφέρει είναι και δικές μας αξίες και δικές μας αρχές» είπατε απαντώντας στον πρόεδρο του ΕΛΑΜ.

Άλλα σχόλια που προκάλεσαν εντύπωση ήταν, « FYI "Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός, Σατανικά υπέροχος,ο Μέγας Παν". Ο Μιχαλολιάκος έγραφε ποιήματα για τον Σατανά» καθώς επίσης και το, «Ναι καλέ! Να σου θυμίσω πως από την 1η μέρα που ανέλαβες όλο βλακείες λες! Και δίπλα να μην ξεχνιόμαστε ο ΠΑΤΟΣ που είναι οι μαθητές μας βάση το PISA test σε σύγκριση με τους Εσθονούς... Δώσε και άλλη Θρησκεία ρε Υπουργέ απ'τα Lidl να φτάσουμε την Αλβανία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση