ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντέδρασε ο Οζερσάι στους ελέγχους για τα «ψευδοκαύσιμα»

Νέες κατηγορίες κατά της Ε/κ πλευράς

Ο "υπουργός εξωτερικών" στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως οι ενέργειες της "διοίκησης στην νότια Κύπρο", όπως αποκάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, στοχεύουν να προστατεύσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα ή να βλάψουν την οικονομία των Τ/κ και αντίκεινται στην ανάγκη για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και εδραίωση της εμπιστοσύνης στην Κύπρο, βλάπτοντας τις σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook για τους ελέγχους στα οδοφράγματα για το θέμα των καυσίμων πως τέτοια βήματα θα αναγκάσουν την τ/κ πλευρά να λάβει μέτρα για τα ίδια ή άλλα θέματα.

Ανακοίνωση και από Μπουρτζιού

Ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» στα κατεχόμενα Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν ευθύνη για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και για καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ τους.

Ο κ. Μπουρτζιού εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα, αναφέροντας ότι ενώ η τ/κ πλευρά αναγνωρίζει το γεγονός της ανάγκης για κλίμα εμπιστοσύνης, η ε/κ πλευρά δεν πράττει το ίδιο, όπως είπε.

Υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και έφερε ως παράδειγμα το θέμα με την ηλεκτρική ενοποίηση κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών. Επέκρινε τους Ε/κ ότι δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη ευαισθησία για δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε εξάλλου ότι οι Ε/κ εμποδίζουν την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού για την πράσινη γραμμή και χαρακτήρισε απαράδεκτο και δεσποτικό το μέτρο για τα καύσιμα λέγοντας ότι «η ε/κ πλευρά απειλεί τους καταναλωτές και δεν τους αφήνει ελεύθερους».

Άρχισαν οι έλεγχοι την Πέμπτη

Από το πρωί της Πέμπτης και μετά την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων για εντατικοποίηση του ελέγχου στα οδοφράγματα, οι υπάλληλοι του τμήματος τελωνείου γίνονταν από το πρωί τόσο σε ιδιωτικά (κυρίως διπλοκάμπινα) όσο και σε εμπορικά αυτοκίνητα. Επικεντρώνονται ωστόσο στα εμπορικά τύπου ταξί και φορτηγά.Ο έλεγχος ξεκινά στην είσοδο των οδοφραγμάτων με τους λειτουργούς να καταγράφουν τους δείκτες καυσίμων και τους αριθμούς εγγραφής.

Διαβάστε περισσότερα: «Ψευδοκαύσιμα»: Άρχισαν οι έλεγχοι - Τι ισχύει (Pics)

Αν με την επιστροφή του οχήματος από τα κατεχόμενα στο σημείο εξόδου, ο δείκτης δείξει μεγαλύτερη ποσότητα από πριν τότε ο οδηγός καλείται να καταβάλλει €4 για κάθε λίτρο που προκύπτει από τη διαφορά της ποσότητας. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν καταβάλει το ποσό τότε λαμβάνονται οδηγίες για χειρισμό της κατάστασης. Ενδεχομένως στο πλαίσιο χειρισμού της κατάστασης να κριθεί αναγκαία ακόμα και η κατάσχεση του οχήματος, ωστόσο η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και αναλόγως της ποσότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση