ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμάλθεια: Αναχώρησαν από τη Λάρνακα για τη Γάζα τρία πλοία (Βίντεο)

Θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια

ΚΥΠΕ

Αναχώρησαν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το λιμάνι Λάρνακας για τη Γάζα, τρία πλοία και μία πλωτή πλατφόρμα, μεταφέροντας περίπου 875 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα πλοία είναι το Jennifer και δύο ρυμουλκά, το Open Arms και το Ledra Dynamic, ένα εκ των οποίων μεταφέρει την πλωτή πλατφόρμα MMS ARIS. Τα τρία πλοία συνοδεύει σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

To πλοίο Jennifer μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων, που περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα. Τα δύο ρυμουλκά Open Arms και Ledra Dynamic και η πλωτή πλατφόρμα MMS ARIS θα μεταφέρουν, το καθένα, ανθρωπιστική βοήθεια 125 τόνων, που περιλαμβάνει μακαρόνια, αλεύρι, ρύζι και κονσερβοποιημένο φαγητό.

Τα τρία πλοία και η πλωτή πλατφόρμα θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, το φορτίο στα πλοία «έχει ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τους Ισραηλινούς. Γενικά έγιναν οι επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου «Αμάλθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση