ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άκρως προκλητικός ο Ακιντζί

Ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι στο ζήτημα των εγγυήσεων η τουρκική πλευρά τήρησε ευέλικτη στάση

«Παρά το γεγονός ότι σήμερα η ΤΔΒΚ δεν έχει αναγνωριστεί, είναι μια οντότητα, μια εξέλιξη, μια πραγματικότητα. Κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει αυτή την οντότητα». Αυτό δήλωσε στο πλαίσιο των δηλώσεων του στα Κόκκινα ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μετέβη στην περιοχή στο πλαίσιο των «εορτασμών» για τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά συμμεριζόταν την προοπτική της τ/κ πλευράς για λύση, η «ΤΔΒΚ» θα μετεξελισσόταν σε ιδρυτικό κράτος της ομόσπονδης Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Κρανς Μοντάνα, ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι στο ζήτημα των εγγυήσεων η τουρκική πλευρά τήρησε ευέλικτη στάση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ε/κ πλευρά καθώς όπως υποστηρίζει, η απάντηση της ήταν με την αρχή «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις», ενώ κατέβαλλε προσπάθειες για να μην ταυτιστεί με το πλαίσιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την άποψη ότι στο έγγραφο του ΟΗΕ το οποίο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, ασκείται κριτική και στις δύο πλευρές.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την μετάβαση των επισκεπτών στα Κόκκινα στις πρωινές ώρες της Τρίτης, με τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς τα τ/κ ΜΜΕ.

«Δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Στα αυτά τα εδάφη με ή δίχως λύση, πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ειρηνική, αρμονική και πολιτισμένη συμβίωση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τέτοιου είδους πρακτικές», αναφέρει ο κ. Ακιντζί αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της τ/κ πλευράς περί δημιουργίας εμποδίων από την ε/κ πλευρά.

Στην εκδήλωση για τα Κόκκινα ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στους «μάρτυρες» της τ/κ πλευράς και έστειλε μηνύματα στην ε/κ πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιον τα γεγονότα στα Κόκκινα είχαν στο επίκεντρο τους την επιθυμία της τ/κ πλευράς για ελευθερία, δίχως την επέμβαση μιας άλλης πλευράς και την παρεμπόδιση της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα. Επίσης, αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά έδωσε αγώνες για να μετατραπεί η Κύπρος σε μια περιοχή όπου συμβιώνουν οι διαφορετικοί πολιτισμοί.

Αναφορές και στο Ενωτικό

Στην ομιλία του ο Ακιντζί αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος, και την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραπέμψει την σχετική τροποποίηση στο Ανώτατο δικαστήριο.

Ο κ. Ακιντζί τονίζει τα εξής: «Αυτά τα εδάφη αρκούν και για τις δυο κοινότητες. Είναι εφικτή η ειρηνική και αρμονική συμβίωση».

Ο Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίζεται ότι σήμερα δεν έχουν αλλάξει οι στόχοι της τ/κ πλευράς σε ότι αφορά τους στόχους που έθεσαν πριν από 53 χρόνια οι «πολεμιστές» στα Κόκκινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση