ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Όταν μιλάμε για την οικονομία χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα

Είπε ότι είναι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών

ΚΥΠΕ

Χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα όταν μιλάμε για την οικονομία απάντησε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε παρατήρηση ότι κόμματα της συγκυβέρνησης ζητούν σημαντικές διαφοροποιήσεις για να ψηφίσουν τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στη ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να χρειαστεί τις ψήφους του ΔΗΣΥ για να περάσουν αυτά τα νομοσχέδια, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι σίγουρος ότι όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, με αφορμή και τις αντιδράσεις για τις εκποιήσεις, αλλά και τη σημερινή απεργία των χαμηλόμισθων.

«Όταν μιλάμε για την οικονομία χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα, γιατί μόνο μέσα από μια πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική, ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις θα μπορούμε να έχουμε μια οικονομία που θα μας επιτρέπει να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι οι θέσεις όλων είναι απόλυτα σεβαστές και ότι την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη έτσι ώστε να μην εκτροχιαστούν σε καμία απολύτως περίπτωση τα οικονομικά.

«Έχουμε πολλές προκλήσεις, βλέπετε τι συμβαίνει σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, είμαστε μια μικρή ανοικτή οικονομία που επηρεαζόμαστε σε σημαντικό βαθμό από εξωγενείς παράγοντες και όλες οι αποφάσεις από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας θα ληφθούν στο πλαίσιο που σας προανέφερα», ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση