ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε πρώην Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, ο πρώην - επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με τις κατηγορίες για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος Παπαντωνίου προέβη σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» ύψους 2.800.000 ελβετικών φράγκων, που φέρεται να έλαβε ως δώρο προκειμένου ο Γιάννος Παπαντωνίου να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ανακριτές, τα χρήματα αυτά αποτελούσαν μέρος ενός συνολικού ποσού 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων τα οποία προωθήθηκαν προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένες συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας. Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας THALES, σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί, τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο απ' όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης απολογίας τους, οι Παπαντωνίου και Κουράκου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αφορούσαν τoν χρηματισμό του πρώην υπουργού προκειμένου να προχωρήσει η σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γαλλικής εταιρείας THALES. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, επιπλέον, ότι αν η συγκεκριμένη σύμβαση είχε ακυρωθεί τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση