ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: 130 χρόνια μετά, ανατρέπεται η θεωρία για τις γυναίκες που έσφαξε

Η απόλυτη ανατροπή για τον αιμοσταγή serial killer

Νέα στοιχεία για τη δράση του Τζακ του Αντεροβγάλτη, του «φαντομά» δολοφόνου κατά συρροή, που τρομοκρατούσε επί μήνες ολόκληρους το ανατολικό Λονδίνο το 1888, φέρνει στο φως μια Βρετανίδα ιστορικός.


Πούλησε την «αγνότητα» της 2,3 εκα. για να κάνει... «περήφανη» τη μάνα της! (pics)


Μέχρι σήμερα επικρατούσε η άποψη ότι τα θύματα του παρανοϊκού φονιά ήταν ιερόδουλες, όμως η ιστορικός Χάλλι Ρούμπενχολντ λέει ότι στην πραγματικότητα ήταν άστεγες. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε για το νέο της βιβλίο δείχνουν, όπως επισημαίνει, ότι οι τέσσερις από τις πέντε γυναίκες που δολοφόνησε ο αιμοσταγής serial killer βρήκαν το θάνατο ενώ κοιμόντουσαν στο πεζοδρόμιο. Και επικαλείται μεταξύ άλλων τα πορίσματα των ιατροδικαστών της εποχής εκείνης, που έκαναν τις νεκροψίες και ανέφεραν ότι τα θύματα μαχαιρώθηκαν ενώ ήταν ξαπλωμένα, προβάλλοντας ελάχιστη αντίσταση και χωρίς να βγάλουν άχνα.

Η δρ Ρούμπενχολντ υποστηρίζει ότι η εσφαλμένη εντύπωση για τα θύματα οφείλεται στη «σεξιστική» στάση των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τότε με την υπόθεση, αλλά και των ερευνητών που ασχολήθηκαν με τους φόνους στις 13 δεκαετίες που ακολούθησαν.

Στο βιβλίο της με τίτλο “The Five” -την πρώτη πλήρη βιογραφία των θυμάτων του διαβόητου εγκληματία- αποκαλύπτει ότι μόνον το τελευταίο εξ’ αυτών, η Μέρι Τζέιν Κέλι, εκδιδόταν εκείνη την περίοδο το κορμί της, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η πρώην ιερόδουλος Ελίζαμπεθ Στράιντ πουλούσε το κορμί της τη νύχτα που δολοφονήθηκε.

Τα άλλα τρία θύματα, η Μέρι Αν Νίκολς, η Άνι Τσάπμαν και η Κάθριν Έντοους εργαζόντουσαν ως υπηρέτριες και παραδουλεύτρες.

Ο μυστηριώδης φονιάς σκότωσε τις πέντε γυναίκες στην περιοχή Ουάιτσαπελ του ανατολικού Λονδίνου από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο του 1888. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και τα σώματά τους ακρωτηριασμένα. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων οδήγησε ορισμένους στη σκέψη πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση ή ότι ήταν χασάπης. Η ταυτότητά του, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η Βρετανίδα ιστορικός επισημαίνει ότι τα χρόνια εκείνα πολλές άστεγες γυναίκες κοιμόντουσαν στους δρόμους των κακόφημων, υποβαθμισμένων συνοικιών του Λονδίνου κι ότι η αστυνομία συχνά τις χαρακτήριζε «πόρνες». Περίπου 70.000 άτομα την εποχή εκείνη ξυπνούσαν χωρίς να ξέρουν που θα βρουν να κοιμηθούν το βράδυ και μόνον στο Ουάιτσαπελ υπήρχαν 233 άθλια πανδοχεία, όπου μπορούσε κανείς να διανυκτερεύσει για μερικές πενταροδεκάρες. Τα τέσσερα απ’ τα πέντε θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς χρήματα επάνω τους, άλλη μια ένδειξη ότι μάλλον ήταν άστεγες παρά εκδίδονταν. Μόνον το τελευταίο θύμα, η Μέρι Τζέιν Κέλι -πόρνη πολυτελείας στο Ουέστμινστερ- βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της.

«Είναι πολύ περισσότερες οι ενδείξεις ότι δολοφονήθηκαν ενώ κοιμόντουσαν παρά ότι εκδίδονταν, αλλά επικράτησε η τελευταία άποψη. Ο κόσμος ξαφνιάζεται όταν επισημαίνω ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 40, και το σεξουαλικό τους κεφάλαιο είχε σχεδόν “εξανεμιστεί”. Τα ΜΜΕ της βικτωριανής εποχής θέλοντας να εντυπωσιάσουν έλεγαν ότι [οι γυναίκες] αντιστάθηκαν, αλλά δεν υπήρχαν ίχνη πάλης», είπε η δρ Ρούμπενχολντ.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα του Αντεροβγάλτη ήταν ηλικίας 43, 47, 45 και 46 ετών και μόνον η Μέρι Κέλι που επιβεβαιωμένα εκδιδόταν, ήταν 25 ετών.

 

Το πρώτο από τα θύματα, η Μέρι Νίκολς βρέθηκε ξεκοιλιασμένη το απόγευμα της 31ης Αυγούστου του 1888 στο Μπακς Ρόου, του Ουάιτσαπελ.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, τα χαράματα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το ακρωτηριασμένο πτώμα της χήρας Άνι Τσάπμαν στην πίσω αυλή ενός σπιτιού της Χάντμπερυ Στρητ.

Η Ελίζαμπεθ Στράιντ δολοφονήθηκε την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου στην αυλή ενός σπιτιού της Μπέρνερ Στρητ. Πιστεύεται ότι κάτι διέκοψε τον Αντεροβγάλτη στο μακάβριο έργο του, καθώς η σορός της 45χρονης βρέθηκε ανέπαφη.

Την ίδια μέρα βρέθηκε το πτώμα της Κάθριν Έντοους στην Μιτρ Σκουέαρ στο Σίτι του Λονδίνου. Ο παρανοϊκός φονιάς την είχε χαρακώσει στα μάγουλα και της είχε αφαιρέσει τη μήτρα και τα νεφρά.

Η Μέρι Τζέιν Κέλι βρέθηκε νεκρή στις 9 Νοεμβρίου στο δωμάτιό της στο Μίλερ Κορτ της Ντόρσετ Στρητ.
Παρά τα όσα πιστευόταν την εποχή εκείνη, καμία απ’ τις γυναίκες δεν καταγόταν από το Ουάιτσαπελ.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X