ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ήρωας που σκότωσε τους τρομοκράτες της Χαμάς έπεσε νεκρός από ισραηλίτες

Προσοχή, βίντεο με σκληρές εικόνες

Ένα τραγικό παιχνίδι φαίνεται ότι έπαιξε η μοίρα σε Ισραηλινό πολίτη κατά τη χθεσινή επίθεση τρομοκρατών της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε μόλις σήμερα πως Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε θανάσιμα Ισραηλινό πολίτη τον οποίο εσφαλμένα νόμιζε ότι ήταν ένας από τους δράστες της χθεσινής επίθεσης της Χαμάς σε στάση λεωφορείου της Ιερουσαλήμ.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως πρόκειται για τον πολίτη, ο οποίος με θάρρος και αυτοθυσία ενεπλάκη στην εξουδετέρωση των τρομοκρατών της Χαμάς.

Οι δύο δράστες, Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκότωσαν τρεις ανθρώπους χθες το πρωί, προτού πέσουν οι ίδιοι νεκροί από πυρά δύο στρατιωτών - που ήταν εκτός υπηρεσίας - και του συγκεκριμένου πολίτη, του Γιουβάλ Ντορόν Καστλεμάν που πυροβλήθηκε κατά λάθος από τον έναν από τους δύο στρατιώτες και ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του χθες τη νύχτα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Καστλεμάν θα γιόρταζε σήμερα τα 38α του γενέθλια.

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή επίθεση της Χαμάς σε στάση λεωφορείου - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία: «Τα ευρήματα της έρευνας μέχρι στιγμής δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας από τους στρατιώτες των IDF (ισραηλινός στρατός) θεώρησε εσφαλμένα ότι ο εκλιπών Γιουβάλ (Ντορόν Καστλεμάν) - ο οποίος έδρασε γενναία και θαρραλέα για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες - ήταν ένας τρίτος τρομοκράτης, ακόμη ένας δράστης της επίθεσης.

«Ο στρατιώτης αυτός πυροβόλησε και εναντίον του, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του και τον τραγικό θάνατό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας που εξασφάλισε το Reuters δείχνουν ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος να σταματά δίπλα σε μια στάση λεωφορείου, γεμάτη από κόσμο. Δύο άνδρες βγαίνουν από το όχημα, κραδαίνουν τα όπλα τους και επιτίθενται στο πλήθος κόσμου καθώς οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι. Λίγο αργότερα οι Παλαιστίνιοι επιτιθέμενοι δέχονται οι ίδιοι πυρά.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Καστλεμάν να πυροβολεί με το όπλο του σε έναν από τους επιτιθέμενους, στη συνέχεια να πετάει το όπλο του, να πέφτει στα γόνατα και να σηκώνει ψηλά τα χέρια του στον αέρα κάνοντας προφανώς σήμα να μην τον πυροβολήσουν οι στρατιώτες.

«Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των μελών της οικογένειας του εκλιπόντα Γιουβάλ ο οποίος έδρασε γενναία και έσωσε ζωές, και τη θλίψη άλλων οικογενειών που δολοφονήθηκαν στην επίθεση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση