ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκία: Κάλεσαν τον Έλληνα Πρέσβη για δηλώσεις Κοτζιά

Ο απερχόμενος Έλληνας ΥΠΕΞ προκάλεσε ανησυχία στην γείτονα χώρα

Για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά σχετικά με τα 12 μίλια κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής στο τουρκικό ΥΠΕΞ σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι κλήθηκε για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, περί επέκτασης των χωρικών υδάτων ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη (γύρω από τα Αντικύθηρα) αλλά και σε άλλες δύο περιοχές, από τα 6 στα 12 μίλια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέφρασε Έλληνα Πρέσβη τις ανησυχίες του για τις δηλώσεις Κοτζιά.

Προγραμματισμένη η επίσκεψη

Προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή, ήταν η συνάντηση του Έλληνα Πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτό ξεκαθαρίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφορικά με τις πληροφορίες περί έκτακτης κλήτευσης του Έλληνα Πρεσβευτή στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ο Μεβλούτ κάλεσε σήμερα εκτάκτων τον Έλληνα πρεσβευτή προκειμένου να του ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X