ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «καρφί» του Hamilton για τον Schumacher

Η βαθιά υπόκλιση του Alonso

Δέκα χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του M. Schumacher στις γαλλικές Άλπεις, ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στο ντοκιμαντέρ «Being Michael Schumacher» το οποίο αποτελείται από πέντε επεισόδια και προβάλλεται ήδη στη Γερμανία, επιχειρεί να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του Γερμανού, φιλοξενώντας μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν τον Γερμανό, είτε εντός είτε εκτός των αγωνιστικών χώρων. 

Ανάμεσα σε εκείνους που μιλούν για τον Γερμανό είναι και δύο εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητές, o L. Hamilton και ο F. Alonso.

O γερόλυκος της Formula 1, F. Alonso, έζησε τον M. Schumacher από την εποχή που ο Γερμανός ξεκινούσε την αγωνιστική καριέρα σε μικρότερες κατηγορίες.

«Έχασα περισσότερες φορές απέναντί του παρά κέρδισα! Είναι ένας απίστευτος οδηγός, ήταν έμπνευση για όλους τους πιλότους της γενιάς μου, βλέποντάς τον να κυριαρχεί στις μικρότερες κατηγορίες μονοθεσίων».

«Άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων, της φυσικής προετοιμασίας, της αποφασιστικότητας, της εργασιακής ηθικής μέσα στο Σαββατοκύριακο με τους μηχανικούς, πολλά πράγματα στο άθλημα άλλαξαν λόγω του Michael – προς το καλύτερο», δήλωσε ο F. Alonso ο οποίος για αρκετές αγωνιστικές σεζόν «έζησε» στη σκιά του Schumacher.

Πιο φειδωλός στις δηλώσεις του ήταν ο L. Hamilton, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι ο Schumacher ήταν ένας ολοκληρωμένος οδηγός, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε τον αγώνα την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Ayrton Senna.

Είναι γνωστό ότι ο Senna αποτέλεσε το είδωλο για τον L. Hamilton και ότι ο Βρετανός συνδέεται με την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου.

Έτσι, λοιπόν, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχασε την ευκαιρία να σταθεί στο γεγονός ότι ο M. Schumacher κέρδισε -και μάλιστα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς- την ημέρα που ο Ayrton Senna πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Πηγή: carandmotor

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση