ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έσκασε ο 15χρονος γιος του Παλαιοχριστιανού - Συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός

Με μηνύσεις απειλεί ο 45χρονος

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του 15χρονου γιου του Παλαιοχριστιανού, που με την οικογένειά του ζούσε σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το παιδί, που βρισκόταν σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης σε κοινωνική δομή, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, είναι άφαντο από χθες, με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» την περιοχή για να τον βρουν. Παράλληλα, συνέλαβαν και την κοινωνική λειτουργό που τον συνόδευε.

Τις τελευταίες ημέρες είχε δοθεί εντολή για τη μεταφορά του παιδιού από νοσοκομείο σε κοινωνική δομή του Πειραιά. Ο 15χρονος θα μπορούσε να έχει επικοινωνία με τον πατέρα του, παρουσία κοινωνικής λειτουργού, με την οποία πήγαν στο σημείο που είχε δοθεί το ραντεβού με τον πατέρα του. Ωστόσο, κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής της και εξαφανίστηκε.

Με μηνύσεις απειλεί ο Παλαιοχριστιναός

Ο Παλαιοχριστιανός είπε στον ΑΝΤ1 ότι ο γιος του απέδρασε από τη δομή ψυχικής υγείας που φιλοξενείται. Ο ίδιος αναρωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε μία δομή που το παιδί προστατεύεται και απείλησε με μηνύσεις.

«Το παιδί την κοπάνησε. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, δεν ξέρω αν είναι και στημένη. Εκεί πέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και είχε μια στρατιά αστυνομικών. Εγώ ήμουν μέσα σε ένα καφέ ενός φίλου μου που είχε εκεί πέρα στο γήπεδο και ξαφνικά έρχεται η συνοδός του παιδιού και μου λέει “έφυγε, που είναι;”. Τώρα όλο αυτό μέσα σε έναν χώρο που έχει και κάμερες, που έχει συνοδό. Έψαχνα, ρωτούσα τους αστυνομικούς εκεί πέρα, οποιονδήποτε μπορεί να μου δώσει πληροφορίες μαζί με τη συνοδό» είπε ο 45χρονος.

«Μέχρι που η συνοδός με απείλησε με τον εισαγγελέα σαν να μου επέρριπτε ευθύνες. Ε, και σηκώθηκα και έφυγα, λέω άμα είναι να τα βάζει μαζί μου, εντάξει έλεος!» πρόσθεσε.

«Πήγα να τους κεράσω ένα σουβλάκι»

Ο πατέρας περιγράφει πώς χάθηκε το παιδί. Όπως είπε, πήγε να κεράσει ένα σουβλάκι τον 15χρονο γιο του και τη συνοδό, που κάποια στιγμή βγήκαν έξω. «Μετά αγνοείται το τι έγινε. Εγώ ήμουν σε βιντεοσκοπούμενο χώρο, ήταν δίπλα μου αστυνομικοί, καθόντουσαν. Δεν είναι ότι είχα κάποια εμπλοκή με το όλο θέμα», ανέφερε.

«Την ευθύνη του παιδιού δεν την είχα εγώ. Πώς δηλαδή να το υποκίνησα που ούτε κατάλαβα τι έγινε. Δεν είναι παράλογο αυτό; Πολλά θέλουν να μου χρεώσουν, αλλά να δούμε όμως και τι γίνεται στην πραγματικότητα. Από την αρχή της ιστορίας, ναρκωτικά ήθελαν να μου βρουν με αστυνομικούς σκύλους, όπλα ήθελαν να μου χρεώσουν, τώρα με το παιδί θέλουν να μου το χρεώσουν, εντάξει» σημείωσε.

Παράλληλα, μίλησε ειρωνικά κατά του κράτους, λέγοντας: «Αυτή η μέριμνα του κράτους με αγαλλίασε, νιώθω τρισευτυχισμένος. Αισθάνομαι ότι έχουμε ένα κράτος που μεριμνά. Θα υποβάλλω μήνυση με τον δικηγόρο μου».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση