ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Της είπαν ότι πρέπει να παίξει έναν ρόλο και βρέθηκε παντρεμένη με έναν άγνωστο

Το νεαρό κορίτσι ήθελε να βρει δουλειά και βρήκε τελικά τον μπελά του

Σε περιπέτειες έμπλεξε μια νεαρή γυναίκα από το Χονγκ Κονγκ που ήθελε να ειδικευτεί πάνω στην οργάνωση γάμων και βρέθηκε ξαφνικά παντρεμένη με έναν παντελώς άγνωστο άντρα.

Η 21χρονη είχε δει στο Facebook ένα διαφημιστικό από μια εταιρεία για σπουδές πάνω στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ. Όταν υπέβαλε την αίτησή της, οι άνθρωποι της εταιρείας την έπεισαν να ασχοληθεί με την οργάνωση γάμων. Της παρείχαν μάλιστα και μια εβδομάδα δωρεάν εκπαίδευση στο Χονγκ Κονγκ πριν την ενημερώσουν πως για να ολοκληρώσει με επιτυχία το σεμινάριο θα πρέπει να πάρει μέρος σε μια ψεύτικη γαμήλια τελετή που θα γινόταν στην επαρχία Φουτσιάν, κάνοντας τη νύφη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε τόσο αυτή όσο και ο άγνωστος άνδρας υπέγραψαν ένα γνήσιο έγγραφο γάμου. Σύμφωνα με την South China Morning Post, η εταιρεία είχε καθησυχάσει την κοπέλα πως ο γάμος θα ακυρωνόταν στη συνέχεια.

Επιστρέφοντας στο Χονγκ Κονγκ, όμως, ένας από τους συμμαθητές της την έπεισε ότι έπεσε θύμα απάτης. Ψάχνοντας διαπίστωσε πως ο γάμος της ισχύει κανονικά και πως για να τον λύσει θα πρέπει να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο άνδρας που νυμφεύθηκε και πού ακριβώς βρίσκεται!

Η αστυνομία δεν μπορεί να τη βοηθήσει καθώς δεν έχει στα χέρια της στοιχεία που να αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια. Για το λόγο αυτό η 21χρονη προσέφυγε στην Ομοσπονδία Συνδικάτων του Χονγκ Κονγκ, ζητώντας βοήθεια και νομικές συμβουλές.

«Είναι μια νέα μορφή γαμήλιας απάτης», αναφέρει στο BBC o υπεύθυνος δικαιωμάτων και παροχών της Ομοσπονδίας, Tong Kamgyiu. «Η 21χρονη κοπέλα έπεσε θύμα εκμετάλλευσης τη στιγμή που δεν γνώριζε τίποτα για τις συνθήκες. Η μεγαλύτερη απώλεια είναι ότι έχει έναν γάμο στην πλάτη της και αυτό της έχει προκαλέσει ζημιά στην ψυχολογία της. Αισθάνομαι απογοητευμένος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 1.000 υποθέσεις απάτης με διασυνοριακούς γάμους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κινέζοι κάτοικοι από την ενδοχώρα που παντρεύονται παρτενέρ από το Χονγκ Κονγκ αποκτούν αυτομάτως δικαίωμα αίτησης για διαμονή στην πόλη.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X