ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρήνος για τον πιλότο: Έκανε Πάσχα μακριά από την γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά του

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του

«Εκπλήρωσε τον όρκο του για την πατρίδα και με το παραπάνω» θα πουν συνάδελφοι του Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5, που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Το αίσθημα αφοσίωσης στα «θέλω» της πατρίδας ήταν τέτοιου μεγέθους, τόσο για τον Γιώργο όσο και για τους άλλους συναδέλφους του, που είχε να δει την γυναίκα και τα δυο του ανήλικα παιδιά πριν από το Πάσχα. Μάλιστα, τις ημέρες της Ανάστασης ο Γιώργος Μπαλταδώρος βρισκόταν στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage (pic)

Ο άτυχος πιλότος του Mirage είχε μιλήσει για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αεροπορίας (vid)

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών. «Σε αγαπάμε, να προσέχεις και ο Θεός μαζί σου» ήταν οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε στο τηλέφωνο από τη σύζυγό του, η οποία περίμενε σε λίγες ημέρες να τον έβλεπε και πάλι.

Στο σπίτι του σμηναγού στην Πετρούπολη επικρατεί πόνος, θλίψη και ένα «γιατί».

Η γυναίκα του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ υπάρχει και γιατρός που την παρακολουθεί. Ήδη, συγγενείς από την Καρδίτσα, που ήταν η καταγωγή του σμηναγού, αλλά και συνάδελφοί του έχουν σπεύσει για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και κυρίως στη σύζυγο και στα δυο του παιδιά.

«Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε. Ακόμη δεν μπορούμε να το χωνέψουμε. Πιστεύουμε ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα τον δούμε και πάλι» λένε συγγενείς του Γιώργου Μπαλταδώρου.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X