ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Αυτό είναι το «σημείο πνιγμού» (Pics)

Λεπτομερώς το σχέδιο διάσωσης

Σενάριο ταινίας, αν δεν ήταν ένας ζωντανός αφιάλτης, θα μπορούσε να είναι η ιστορία των παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε, επίσης: Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης

Για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους έχουν φτάσει στο σημείο 13 ξένοι δύτες και πέντε Ταϊλανδοί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ συνολικά στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 90 δύτες. Το σχέδιο αν και μπορεί να υλοποιηθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Ο σχεδιασμός απεγκλωβισμού, ο οποίος για τα πρώτα τέσσερα άτομα πέτυχε, καθώς βγήκαν από το σπήλαιο, αποδείχθηκε σωστός. Ωστόσο ο μεγάλος φόβος των διασωστών είναι το «σημείο πνιγμού». Πρόκειται για το πιο στενό πέρασμα της σήραγγας. Εκεί οι δύτες πρέπει να περάσουν πρώτα τις φυάλες οξυγόνο από την άλλη πλευρά και μετά να βοηθήσουν τα παιδιά.

Το σχέδιο διάσωσης

Κάθε παιδί συνοδεύεται από δύο δύτες. Ο ένας πηγαίνει μπροστά μεταφέροντας την μπουκάλα οξυγόνου του παιδιού, ακολουθεί το παιδί και στη συνέχεια ο τρίτος δύτης.

Τα παιδιά φορούν full face καταδυτικές μάσκες, ενώ κρατούν και ακολουθούν ένα σχοινί καθοδήγησης. Εκτιμάται ότι είχαν εκπαιδευτεί τις τελευταίες ημέρες στο κολύμπι προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη διαδρομή των 3,2 χλμ. με τα υποβρύχια περάσματα.

Το γράφημα της διάσωσης

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση