ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καθήλωσε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη (pics)

Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία

Σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας το συλλαλητήριο ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία των Σκοπίων. Χιλιάδες διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζουν να φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος. «Η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι ελληνική» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «καλοί μου Ελληνες» και αναφέρθηκε αρχικά στη χθεσινή επίθεση με μπογιές στο σπίτι του, που έγινε όπως είπε για να τον εμποδίσουν να μιλήσει. «Έμαθα να μιλάω σε όλη μου τη ζωή» τόνισε.

Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα προβλήματα, τόνισε ο σπουδαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης.

«Εάν υποχωρήσουμε αύτη τη στιγμή από τη θέση μας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας» επεσήμανε προσθέτοντας: «Η υποχώρηση από την εθνική γραμμή θα έχει συνέπειες για τη χώρα, θα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν με το σύνταγμά τους».

«Οι παραχωρήσεις του κ. Ζάεφ είναι σκέτο κουτόχορτο, όπως και τα σχετικά με τη σύνθετη ονομασία» τόνισε.

Λεβέντης, Μιχαλολιάκος και Σαμαράς στο συλλαλητήριο του Συντάγματος

Το παρών στο συλλαλητήριο του Συντάγματος έδωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Λεβέντης.

Επίσης στο χώρο του συλλαλητηρίου, από όπου και έκανε δηλώσεις, παρέστη και ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στο συλλατήριο της Αθήνας βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είχε εκφράσει ανοιχτά τη στηριξή του συλλαλητήριο δηλώνοντας ότι πρόκειται για μία «μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα»

Από τις 06:00 το πρωί έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να φτάσουν με ασφάλεια στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο.

Εν τω μεταξύ, για τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Στο Σύνταγμα εμφανίστηκε επίσης μια τεράστια ελληνική σημαία εμβαδού 150 τμ

140.000 οι πολίτες στο Σύνταγμα σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας

Ενταση και χημικά στην Πανεπιστημίου ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους

Στιγμιαία ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 στον Πανεπιστημίου, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν παραταγμένες στον φραγμό της αστυνομίας.

Τους πέταξαν φωτοβολίδες με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους αποτρέψουν.

Αυτή την ώρα οι κουκουλοφόροι κατευθύνονται προς τα Εξάρχεια.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση