ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέξας: 27 νεκροί από τα πυρά ενόπλου σε εκκλησία (Pics, Vids)

Μεγάλος ο αριθμός των τραυματιών

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς του Τέξας όταν ένας ένοπλος άντρας εισέβαλε μέσα κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας και άνοιξε πυρ. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης επιβεαίωσε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών. Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.

Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες», δήλωσε ο Αλμπερτ Γκάμες Τζ. , υπεύθυνος της κομητείας του Ουίλσον, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Dallas Morning News, ένα παιδί δύο ετών περιλαμβάνεται στους τραυματίες.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί κατά των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περί τα πενήντα άτομα ήταν συγκεντρωμένα στο εσωτερικό της εκκλησίας.


«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.


Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott, με ανάρτησή του στο twitter, έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X