ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόλεμος στο Ισραήλ - Σκόρπισαν τον θάνατο σε μουσικό φεστιβάλ (vid)

Το βίντεο μετά την επίθεση της Χαμάς με τους 260 νεκρούς στο μουσικό φεστιβάλ

Το υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova επρόκειτο να είναι μια ολονύχτια γιορτή με χορό, τραγούδι και διασκέδαση. Ήταν στημένο σε μια αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ και χιλιάδες νέοι θα γιόρταζαν την εβραϊκή γιορτή Sukkot.

Έγινε όμως τόπος θανάτου και μαρτυρίου για 260 ανυποψίαστους και αθώους ανθρώπους όταν τρομοκράτες της Χαμάς τους επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά νωρίς το Σάββατο. Τρομοκρατημένοι οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν από τα πυρά.

Μέχρι τώρα η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka δήλωσε ότι οι τραυματιοφορείς έχουν απομακρύνει περίπου 260 πτώματα από το μουσικό φεστιβάλ, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι ομάδες συνεχίζουν να εργάζονται για την εκκαθάριση της περιοχής.

Σε νέο βίντεο που ανέβηκε στα social media βλέπουμε τον χώρο που διεξήχθη το φεστιβάλ. Καμμένα αυτοκίνητα παντού και εικόνα καταστροφής.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βοηθούν τις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους αγνοούμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ ήταν μέρος της ευρύτερης επίθεσης κατά του Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι διέσχισαν έναν οχυρωμένο συνοριακό φράχτη σε μια πρωτοφανή αιφνιδιαστική επίθεση που ξεκίνησε το Σάββατο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έπεσαν με αλεξίπτωτα στον χώρο του φεστιβάλ και άρχισαν πυρ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το μουσικό φεστιβάλ έδειχνε μια νεαρή γυναίκα να απάγεται από άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ενώ εκλιπαρούσε να μην την σκοτώσουν.

Ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση απομακρύνθηκε με τα χέρια πίσω από την πλάτη του. Ένα ξεχωριστό βίντεο έδειξε δεκάδες πανικόβλητους επισκέπτες του φεστιβάλ να τρέχουν μέσα σε ένα χωράφι, προσπαθώντας να μπουν στα αυτοκίνητά τους, καθώς ακούγονταν πυροβολισμοί.

Ο συμμετέχων στο φεστιβάλ Shoam Gueta δήλωσε στο NBC News ότι διέφυγε από το χάος μαζί με μια ομάδα 20 ατόμων, κρυμμένος στους θάμνους για σχεδόν έξι ώρες, προτρέποντας τον κόσμο να παραμείνει σιωπηλός και στη θέση του, ενώ η επίθεση ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Είπε ότι είδε ανθρώπους να πυροβολούνται καθώς προσπαθούσαν να καλυφθούν και μια γυναίκα να τη σφάζουν με μαχαίρι.

«Είδαμε τρομοκράτες να σκοτώνουν ανθρώπους, να καίνε αυτοκίνητα, να φωνάζουν παντού», δήλωσε ο Gueta στο NBC News. «Αν πεις κάτι, αν κάνεις θόρυβο, θα σε δολοφονήσουν».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση