ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το «ματωμένο» γάμο

Τα πλάνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Ιράκ

Συγκλονιστικά πλάνα από την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς από φωτιά σε γαμήλια δεξίωση στη Μοσούλη του Ιράκ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.

Στα πλάνα αποτυπώνεται η στιγμή της έναρξης της φωτιάς και ο πανικός που ακολούθησε όταν άρχισε να «βρέχει» φλόγες προς κάθε κατεύθυνση με γονείς να τρέχουν να σώσουν τα παιδιά τους.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε συνέντευξη τύπου στη Βαγδάτη από τον επικεφαλής της επιτροπής που ανέλαβε την έρευνα για την τραγωδία «ο χώρος της δεξίωσης είχε πάρα πολλά εύφλεκτα υλικά. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και από τα υφάσματα της διακόσμησης όπως και από τα υλικά γύρω από τον πολυέλαιο στο ταβάνι».

«Μια από τις βασικές αιτίες της φωτιάς ήταν τα πυροτεχνήματα» πρόσθεσε ο Ιρακινός αξιωματούχος ανακοινώνοντας ότι ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 107 νεκρούς. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε από αμέλια και όχι από πρόθεση επιρρίπτοντας ευθύνες στον ιδιοκτήτη του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η γαμήλια δεξίωση.

Ως «μάρτυρες» χαρακτήρισε τα θύματα της φωτιάς ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ, Αμπντουλεμίερ Σαμαρί, ο οποίος από την πλευρά του ανακοίνωσε την αποπομπή του περιφερειάρχη και του δημάρχου της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η τραγωδία για τους οποίους συμπλήρωσε ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Είμαστε κι εμείς νεκροί»

Η νύφη και ο γαμπρός, των οποίων το γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε τραγωδία μετά από πυρκαγιά που σκότωσε περισσότερους από 100 καλεσμένους τους, είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν πλέον να ζουν στην κοινότητά τους.

Ο 27χρονος Ρεβάν και η νύφη Χανεέν, 18 ετών, αισθάνονται «νεκροί μέσα τους» παρά το γεγονός ότι επέζησαν από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα γάμου στο Qaraqosh, στην επαρχία Nineveh του βόρειου Ιράκ.

Ο Ρεβάν δήλωσε στο Sky News ότι έχασε 15 μέλη της οικογένειάς του στη φωτιά, προσθέτοντας ότι η νύφη «δεν μπορεί να μιλήσει» μετά την απώλεια 10 συγγενών της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του αδελφού της. Ο πατέρας της βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

«Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Θέλω να πω, κάθε φορά που προσπαθούμε να έχουμε λίγη ευτυχία, κάτι τραγικό μας συμβαίνει και καταστρέφει την ευτυχία. Έτσι, είναι καλύτερο για εμάς να φύγουμε» συμπλήρωσε ο Ρεβάν. Και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι καθόμαστε εδώ μπροστά σας ζωντανοί. Αλλά μέσα μας είμαστε νεκροί. Είμαστε μουδιασμένοι. Είμαστε νεκροί μέσα μας».

Ο γάμος το βράδυ της Τρίτης είχε περίπου 900 καλεσμένους. Ενώ οι αρχικές αναφορές για τα αίτια της φωτιάς έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα που άναψαν για τον χορό του ζευγαριού, ο Ρεβάν πιστεύει ότι η φωτιά ξεκίνησε με κάποιο τρόπο από το ταβάνι: «Θα μπορούσε να είναι βραχυκύκλωμα, δεν ξέρω. Αλλά η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι. Νιώσαμε τη ζέστη... Όταν άκουσα το τρίξιμο κοίταξα το ταβάνι» είπε. «Τότε το ταβάνι, άρχισε να λιώνει. Χρειάστηκαν μόνο δευτερόλεπτα».

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση