ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο φως το ένοχο μυστικό της «αυτοκρατορίας» Schumacher

Μια άγνωστη πτυχή της απόλυτης κυριαρχίας του M. Schumacher στην ομάδα της Ferrari αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο D. Coulthard

Αποκαλυπτικός ήταν σε πρόσφατη συνέντευξή o D. Coulthard, πρώην οδηγός της McLaren, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο είχε δομηθεί η ομάδα της Ferrari στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του M. Schumacher.

Ο Σκοτσέζος πιλότος της Formula 1 μίλησε για εκείνη την περίοδο που η ομάδα της Ferrari τον είχε προσεγγίσει ώστε να τον εντάξει στις τάξεις της, όσο εκείνος έτρεχε με τα χρώματα της McLaren.

Από τα λεγόμενα του D. Coulthard αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στη Ferrari και τη McLaren είχαν προχωρήσει φτάνοντας στις λεπτομέρειες ενός συμβολαίου το οποίο είχε πέσει στο τραπέζι.

Ο Σκοτσέζος πιλότος της McLaren συνομιλούσε με τον επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Jean Todt, και οι πιθανότητες μετακίνησής του στο ιταλικό στρατόπεδο ήταν ισχυρές.

Βέβαια, ο D. Coulthard βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν όρο στο συμβόλαιό του με την ομάδα της Ferrari που θα μπορούσε ο ίδιος να αποδεχθεί.

Ο όρος που ήταν ξεκάθαρος και προέβλεπε ότι ο Coulthard όφειλε να παραχωρήσει τη θέση του στον αγώνα στον Schumacher στην περίπτωση που εκείνος βρισκόταν μπροστά από τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Επί της ουσίας η Ferrari έψαχνε έναν οδηγό για να συμπληρώσει το ρόστερ της και να ενισχύσει την προσπάθεια του Schumacher να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο και όχι να αποκτήσει έναν ακόμα διεκδικητή του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Μολονότι, λοιπόν, οι συζητήσεις είχαν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, ο D. Coulthard δεν δέχθηκε να υπογράψει στη Ferrari και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσει έναν τίτλο.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Jean Todt, στο διαμέρισμα του Γάλλου στο Παρίσι, δεν είχαν αίσιο τέλος και ο D. Coulthard παρέμεινε πιστός στην ομάδα της McLaren έως και το 2004, όταν και υπέγραψε με την Red Bull Racing.

Πηγή: carandmotor

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση