ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 20 Μαΐου η οριστική απόφαση για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ κατάφερε να πάρει μια τελευταία παράταση σχετικά με την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Το Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου του έδωσε το δικαίωμα να εφεσιβάλει κατά της έκδοσής του, με τον 52χρονο ιδιοκτήτη του Wikileaks να περιμένει πλέον την οριστική ετυμηγορία στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, η Βικτόρια Σαρπ και ο Τζέρεμι Τζόνσον, αποφάσισαν να του δώσουν το δικαίωμα της έφεσης εφόσον οι αμερικανικές αρχές δεν δώσουν εντός τριών εβδομάδων συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα τον μεταχειριστούν.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν «ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις» για το αν ο Ασάνζ μπορεί να επικαλεστεί την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ (ότι θα γίνει σεβαστή η ελευθερία του λόγου του) και ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις σε βάρος του κατά τη διάρκεια της δίκης του λόγω της εθνικότητάς του, όπως και ότι δεν θα καταδικαστεί σε θανατική ποινή.

Οι ΗΠΑ διώκουν τον Ασάνζ για την δημοσίευση πάνω από 700.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούν στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 175 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση