ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στιγμές τρόμου σε πτήση: Αποκολλήθηκε η θύρα της εξόδου κινδύνου

Σοκαριστικά βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της Alaska Airlines όταν η πόρτα μιας εξόδου κινδύνου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωσή του, σε ύψος 16.000 ποδιών και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσγείωση.

Το Boeing 737-9 MAX είχε αναχωρήσει γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια με 177 επιβαίνοντες (171 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος).

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, μια απενεργοποιημένη έξοδος κινδύνου που χρησιμοποιούνταν ως κανονικό παράθυρο καμπίνας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση της καμπίνας.

@strawberr.vy Girls’ trip turned into emergency landing trip… #alaska #alaskaair ♬ original sound - vy

Σε ηχητικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα social media ακούγεται η φωνή της πιλότου της Alaska Airlines να ενημερώνει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Πόρτλαντ για τη βλάβη του αεροσκάφους και να ζητά άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η αποσυμπίεση στην καμπίνα είχε ως αποτέλεσμα να σχιστεί το πουκάμισο ενός παιδιού και τα κινητά ορισμένων επιβατών να πεταχτούν με ορμή εκτός του αεροσκάφους.

Τρομακτικά πλάνα από το εσωτερικό του Boeing 737-9 MAX - το οποίο ήταν ολοκαίνουργιο και είχε παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο - δείχνουν επιβάτες να κάθονται φορώντας τις μάσκες οξυγόνου τους με φόντο τη μεγάλη τρύπα στην άτρακτο, ενώ στην καμπίνα επικρατεί μια απόκοσμη ησυχία.

@vee_wins bffr @Alaska Airlines #alaskaair #planemalfunction Funny - Gold-Tiger

Κάποιοι από αυτούς ανέφεραν ότι άκουσαν έναν «πολύ δυνατό κρότο», προτού επικρατήσει μια «νεκρική σιγή» στην καμπίνα, καθώς το αεροπλάνο ξεκινούσε την κάθοδό του για να προσγειωθεί εκτάκτως στο Πόρτλαντ. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός και όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο 40 λεπτά αργότερα.

Μια 20χρονη γυναίκα ονόματι Ελίζαμπεθ δήλωσε στο Oregon Live ότι η ίδια δυσκολευόταν να πιστέψει τι ακριβώς είχε συμβεί. Όπως εξήγησε, όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους διατήρησαν την ψυχραιμία τους, αν και η ίδια ήταν έτοιμη να κλάψει επειδή φοβόταν ότι ζούσε τις τελευταίες της στιγμές.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση