ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέφαν Αριστείδου: Στις φυλακές της Τουρκίας για συμμετοχή στον ΙSIS (pics)

Είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μετά εξαφανίστηκε

Ο Βρετανός με κυπριακή καταγωγή και η σύζυγος του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 ετών και τριών μηνών στην Τουρκία αφού κρίθηκαν ένοχοι για κατηγορίες που αφορούν την τρομοκρατία. 

Ο Στέφαν Αριστείδου προσγειώθηκε το 2015 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά μια βδομάδα μετά τα ίχνη του χάθηκαν. Ο νεαρός εμφανίστηκε ξανά μετά από δύο χρόνια με την 22χρονη σύζυγο του στα σύνορα της Τουρκίας προερχόμενος από μια περιοχή που ήταν κάτω από τον έλεγχο του ISIS. Οι δύο είχαν αφήσει την ζωή τους στην Αγγλία και πήγαν στην Ράκα της Συρίας ώστε να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αριστείδου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Συρία για να ζήσει σύμφωνα με τον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα. Το ζεύγος σύμφωνα με τους εξεταστές της υπόθεσης πήγε στην Συρία ώστε να στρατολογηθεί στον ISIS, και όταν η οργάνωση βρέθηκε κάτω από πίεση οι δύο τους αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καταδικασθείς για τρομοκρατία μεγάλωσε στο Enfield με την μητέρα του και την αδερφή του. Γείτονες του είχαν αναφέρει ότι πριν το ταξίδι του στην Κύπρο περιφερόταν με ισλαμική ενδυμασία ενώ η οικογένεια του ήταν περίεργα «σιωπηλή» μετά την εξαφάνιση του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση