ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρικτή δολοφονία - Επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη (pics)

Ταϊλάνδη - Τον είχαν τεμαχίσει με πριόνι

Γερμανός επιχειρηματίας που αγνοείτο εντοπίστηκε τεμαχισμένος σε καταψύκτη στην Ταϊλάνδη. Τον είχαν βασανίσει και ακρωτηριάσει με αλυσοπρίονο.

Το πτώμα του 62χρονου Χανς Πέτερ Μακ εντοπίστηκε από τις Αρχές σε συγκρότημα κατοικιών στην Πατάγια με τους αστυνομικούς να παθαίνουν σοκ από το θέαμα που αντίκρισαν.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο 62χρονος μεσίτης είχε βασανιστεί από τους δολοφόνους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον τεμάχισαν, τον τοποθέτησαν σε σακούλες και τον πέταξαν σε έναν καταψύκτη.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι το κεφάλι, ο κορμός και τα άκρα του μεσίτη ακινήτων είχαν τεμαχιστεί και είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες στον καταψύκτη. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης αλυσοπρίονο, σχοινιά, συσκευή κενού αέρος, νερό και μπουκάλια.

Η σορός του 62χρονου μεσίτη

Ο Μακ αναζητείτο από τις 4 Ιουλίου όταν και συναντήθηκε με υποψήφιο αγοραστή βίλας. Το πτώμα του βρέθηκε σε πολυτελή ενοικιαζόμενη βίλα στο Chokchai Garden Home 1 Village στην Πατάγια, αφού οι Αρχές εντόπισαν τις τελευταίες του κινήσεις μέσω CCTV από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνισή του.

Η ανακάλυψη έρχεται μετά από μια πληροφορία από ένα ζευγάρι από την Ταϊλάνδη, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχαν προσληφθεί για να μεταφέρουν τον καταψύκτη στη βίλα με πισίνα.

Οι ντετέκτιβ εξέτασαν πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κι εντόπισαν μια νταλίκα που οδηγούσε ένας Πακιστανός και μετέφερε τον καταψύκτη, που ήταν τυλιγμένος και συσκευασμένος.

Είχε διανύσει περίπου 90 μίλια στην επαρχία Τσονμπούρι πριν αφήσει τον καταψύκτη στο σπίτι όπου βρέθηκε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι επρόκειτο για εκβιασμό, καθώς ο Μακ διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει ανάληψη δύο εκατομμυρίων μπατ, περίπου 45.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό πριν από το θάνατό του.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Εθνικής Αστυνομίας, στρατηγός Surachate Hakparn, δήλωσε: «Η υπόθεση αφορά περιουσιακά στοιχεία. Ο δράστης φαινόταν να γνώριζε ότι ο κύριος Μακ είχε περιουσιακά στοιχεία. Οι ντετέκτιβ πρέπει να ανακαλύψουν εάν ο δράστης γνώριζε προσωπικά τον κύριο Μακ».

Ο Hans ζούσε με την Ταϊλανδή σύζυγό του Piraya Boonmak, 24 ετών, για πέντε χρόνια στην Πατάγια. Είχε δύο γιους από την προηγούμενη σύζυγό του.

Η οικογένεια πρόσφερε ανταμοιβή 3 εκατομμυρίων μπατ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του. Η σύζυγός του είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα πριν την εξαφάνισή του - πράγμα που θεώρησε ύποπτο, καθώς υποστήριξε ότι 5 χρόνια που ήταν μαζί δεν είχαν ανταλλάξει ποτέ μηνύματα.

Η Mercedes του Μακ βρέθηκε αρκετές ημέρες αργότερα σε έναν πολυτελή οικισμό που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ξένους τουρίστες. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είχε σκουπιστεί με καθαριστικό διαλύτη «για να καταστραφούν τα στοιχεία» με τις Αρχές να ξεσκονίζουν τις τελευταίες του επαφές και να έχουν καταρτίσει ήδη λίστα υπόπτων και να ψάχνουν κι άλλους συνεργούς.

Τρία εντάλματα σύλληψης, παραδόθηκε μία ύποπτη

Η Αστυνομία αφού μελέτησε οπτικοακουστικό υλικό και πήρε καταθέσεις από μάρτυρες, εξέδωσε τρία εντάλματα σύλληψης. Η Πέτρα Κριστλ Γκρουντγράιφ γερμανικής υπηκοότητας, συνοδευόμενη από δικηγόρο, παραδόθηκε στην αστυνομία της Ταϊλάνδης στο αστυνομικό τμήμα Nongprue στις 3:00 μ.μ. σήμερα, 11 Ιουλίου 2023. Είχε ενεργό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη δολοφονία και εξαφάνιση του Γερμανού επιχειρηματία Χανς Πέτερ Μακ. Οι Αρχές την είχαν ανακρίνει το περασμένο Σάββατο, όμως δεν βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία προφανώς προέκυψαν στην πορεία.

Οι άλλοι ύποπτοι είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που μεταφέρθηκε ο καταψύκτης με το επίθετο Όραφ, καθώς κι ο Πακιστανός που το οδηγούσε. Και οι τρεις ύποπτοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν και έκρυψαν από κοινού το πτώμα, είπε ο συνταγματάρχης της Αστυνομίας, Σάντι. Η Πέτρα παραδόθηκε οικειοθελώς και βρίσκεται υπό ανάκριση και κρατείται, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Σάντι. Ο συνταγματάρχης Σάντι ενθάρρυνε και τους άλλους υπόπτους να παραδοθούν.

Ο συνταγματάρχης Σάντι είπε επίσης στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι μια κόκκινη μοτοσυκλέτα Yamaha Nmax κατασχέθηκε από την Αστυνομία και ελέγχεται για δακτυλικά αποτυπώματα. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η μοτοσικλέτα είναι ύποπτη ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν που πιστεύει ότι ήταν ο αρχηγός της δολοφονίας, ο Όραφ.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση