ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκότωσαν τον καρχαρία που κατασπάραξε τον 23χρονο (vid)

Αίγυπτος - Τα μακάβρια ευρήματα

Σε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου φαίνεται καρχαρίας να κατασπαράζει λουόμενο.

Τα μέλη του σώματος ενός 23χρονου Ρώσου που σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία σε παραλία στην πόλη Χουργκάντα της Αιγύπτου, ανασύρθηκαν από το εσωτερικό της κοιλιάς του αρπακτικού, αναφέρει η New York Post.

Ο 23χρονος Vladimir Popov, ρωσικής καταγωγής που ζούσε στην Αίγυπτο, φαίνεται σε τρομακτικό βίντεο να δέχεται επίθεση από έναν καρχαρία τίγρη την περασμένη εβδομάδα και να εξαφανίζεται κάτω από το νερό, ενώ ούρλιαζε για βοήθεια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τον καρχαρία συνέλαβαν ειδικοί οι οποίοι τον θανάτωσαν και επιβεβαίωσαν ότι ήταν το αρπακτικό που επιτέθηκε στον Popov, αφού εντόπισαν κομμάτια του σώματός του μέσα στο ζώο.

Ο Popov βρισκόταν στο νερό μαζί με τη φίλη του, η οποία κατάφερε να βγει έξω.

Το βίντεο της επίθεσης

Ένας δύτης που έφτασε στο σημείο αμέσως μετά την επίθεση δήλωσε ότι οι άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν το θύμα αφού ένας ναυαγοσώστης από ένα κοντινό ξενοδοχείο σήμανε συναγερμό, αλλά δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν εγκαίρως, καθώς η επίθεση κράτησε δευτερόλεπτα.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο φέρεται να είναι από την επίθεση, δείχνει έναν άνδρα να κολυμπά στο νερό πριν δεχτεί επανειλημμένη επίθεση από έναν καρχαρία που κάνει κύκλους γύρω του και στη συνέχεια εξαφανίζεται κάτω από το νερό.

Ο πατέρας του 23χρονου ανέφερε ότι θα αποτεφρώσει τη σορό του γιου του και θα επιστρέψει τις στάχτες στη Ρωσία.

Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων της Χουργκάντα και του Σαρμ ελ Σέιχ, διαθέτουν μερικούς από τους πιο φημισμένους παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας και είναι δημοφιλή στους Ευρωπαίους τουρίστες.

Οι δύτες προσελκύονται από τα απότομα βράχια των κοραλλιογενών υφάλων ακριβώς στα ανοιχτά, τα οποία προσφέρουν μια πλούσια και πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες στις παράκτιες περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας.

Ωστόσο, το 2022, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρες επιθέσεις στη Χουργκάντα μέσα σε λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Αυστριακός και ένας Ρουμάνος τουρίστας.

Το 2018, ένας Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μιας παραλίας της Ερυθράς Θάλασσας. Ένας Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε ομοίως το 2015.

Το 2010, μια σειρά από πέντε επιθέσεις σε πέντε ημέρες ασυνήθιστα κοντά στην ακτή του τουριστικού hot spot Sharm el-Sheikh είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Γερμανός και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις ξένοι τουρίστες.

Πηγή: in.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση