ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαρωτική επέλαση της «Πηνελόπης» στην Ελλάδα (pics,vid)

Πολλά προβλήματα - «Πλημμυρίσαμε, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας»

Η επέλαση της «Πηνελόπης» ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, με την κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αρκαδία.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Αγραφα. Στη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο, Μάραθο και Βραγγιανά.

Την ίδια ώρα, στον δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα στο χωριό Ζευγαράκι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων φούσκωσαν τα ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και τα σπίτια.

«Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο. Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα. Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές» δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite.

 

Ίδιες εικόνες και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια λόγω της υπερχείλισης χειμάρρου.

Σοβαρές ζημιές στο Αλποχώρι Ηλείας

Τσιμεντένια μάντρα, η οποία είχε ραγίσει από προηγούμενη κακοκαιρία, κατέρρευσε στο Αλποχώρι Ηλείας και τα συντρίμμια έπεσαν στο δρόμο, αποκλείοντας τη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ο Ενιπέας φούσκωσε και τα ορμητικά νερά δημιούργησαν πρόβλημα στη γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, μεγάλο τμήμα του δρόμο, δίπλα στη γέφυρα, κατέρρευσε, με τους αρμόδιους να διακόπτουν την κυκλοφορία.

«Με τις βροχές είχαμε πρόβλημα στον Ενιπέα στη γέφυρα προς Χελιδόνι. Έχει υποσκάψει τα βάθρα όπως λένε οι μηχανικοί και υπάρχει βύθιση στην άκρη του γεφυριού. Έχουμε κλείσει την κυκλοφορία και έχουμε ανοικτή εργολαβία έτοιμη. Ο εργολάβος ήρθε και θα κάνει μια λιθοριπή για να κλείσουν οι υποσκαφές που έχει κάνει το ποτάμι. Ταυτόχρονα θα κάνει παρέμβαση για να αποκαταστήσει και το οδόστρωμα. Έως τότε οι περιοχές θα επικοινωνούν με εκτροπή της κυκλοφορίας από Χελιδόνι προς Νεράιδα. Είναι κάποια σημεία που θα πρέπει και εκεί να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε καλύτερη κυκλοφορία. Όταν πέσει η στάθμη του νερού, θα δούμε αν υπάρχουν σπουδαιότερες ζημιές στη στατική του γεφυριού, κάτι που τώρα δεν φαίνεται. Καλό είναι να το δούμε αφού έχει αποκατασταθεί η ροή στην κοίτη. Αυτά συμβαίνουν με τις βροχές. Εμείς κάνουμε παρεμβάσεις στα ποτάμια μας όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Συνεχίζουμε όλο το χειμώνα με όποιο μέσο διαθέτουμε» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία στη γέφυρα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας.

Κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ για την αποκατάσταση του δικτύου έχει τεθεί σε εγρήγορση ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το Α.Τ. Κλειτορίας.

 

Πηγή: kathimerini .gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X