ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαμποτάζ σε οινοποιείο: Άνοιξε τις κάνουλες και κατέστρεψε κρασί αξίας 2 εκ. ευρώ

Το αφεντικό του οινοποιείου είπε ότι έχει κάποιες υποψίες, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι δημόσια για να μην εμποδίσει την έρευνα της αστυνομίας

Ένας άγνωστος εισέβαλε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε οινοποιείο στην Ισπανία, όχι όμως για να κλέψει μερικά μπουκάλια ή για να απολαύσει «δωρεάν» καλό κρασί, αλλά για να προκαλέσει καταστροφή.

Ο μυστηριώδης άγνωστος άνοιξε επίτηδες τις κάνουλες πέντε δεξαμενών με αποτέλεσμα να χυθούν στο έδαφος 60.000 λίτρα κρασιού υψηλής ποιότητας αξίας τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφεραν ισπανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον Χοσέ Μόρο, ιδιοκτήτη του οινοποιείου Cepa 21.

Το φερόμενο σαμποτάζ έγινε στο Καστρίγιο δε Ντουέρο Duero, περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της Μαδρίτης, και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας. Σίγουρα δεν ήταν απόπειρα κλοπής, ανέφεραν οι Αρχές.

Μυστήριο με τα κίνητρα του δράστη

Ο μασκοφόρος μπήκε νυχτιάτικα, γύρω στις 04:30 τα χαράματα, στην αποθήκη του οινοποιείου και σε λιγότερο από ένα λεπτό άνοιξε τις κάνουλες πέντε ανοξείδωτων δεξαμενών με κρασί πολυτελείας Malabrigo και Horcajo, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ.

Όπως φαίνεται από το βίντεο ο άγνωστος προφανώς γνώριζε καλά τους χώρους του οινοποιείου στη φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero, είπε ο Μόρο.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τη μυστηριώδη διάρρηξη. Τα ισπανικά ΜΜΕ εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι μια πράξη δολιοφθοράς ή εκδίκησης. Το αφεντικό του οινοποιείου είπε ότι έχει κάποιες υποψίες, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι δημόσια για να μην εμποδίσει την έρευνα της αστυνομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση