ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Θα συλλάμβαναν τον δράστη αλλά δεν πρόλαβαν (Pics, Vid)

Τρεις νεκροί και δώδεκα τραυματίες

Ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές του Στρασβούργου ο δράστης των πυροβολισμών, που άφησε πίσω του τουλάχιστον τρεις νεκρούς το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Κλεμπέρ, όπου πραγματοποιείται χρστουγεννιάτικη αγορά.

Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα 29 ετών, ο οποίος είχε καταταχθεί στην κατηγορία «Fiche S», που υποδηλώνει ότι αποτελούσε εν δυνάμει απειλή για τρομοκρατική επίθεση. Μέλη της Αστυνομίας, είχαν πραγματοποιήσει επίθεση στην οικία του το πρωί της Τρίτης, εντοπίζοντας χειροβομβίδες, αλλά όχι τον ίδιο τον ύποπτο, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείτο.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με το Russia Today, είναι γεννηθείς στο Στρασβούργο το 1989 και έχει ριζοσπαστικοποιηθεί πρόσφατα.

Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ωστόσο φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών.

Η πρώτη ενημέρωση

Περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιείται η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Μαρίνα Οικονομίδου, οι Αρχές κάνουν λόγο για περιστατικό ασφάλειας, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να αναφέρουν εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια στιγμή, ξένα ειδησεογραφικά μέσα, κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

Στο Στρασβούργο βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα προσφωνήσει την Ολομέλεια το πρωί της Τετάρτης. 

Στην πόλη βρίσκεται μεγάλη ομάδα Κύπριων δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. 

Σημειώνεται ότι έχει αποκλειστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και των Κύπριων, βρίσκονται μέσα, ασφαλείς. Αυτό αναφέρει και ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθησυχάζοντας κάθε πιθανή ανησυχία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος για την ώρα.

Στο πιο κάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, φαίνεται ένας τραυματίας στο έδαφος, μετά από τους πυροβολισμούς, ενώ στην περιοχή επικρατεί πανικός:

Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει εντολές όπως παραμείνουν κλεισμένοι στους χώρους όπου βρίσκονταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρόμοι έχουν ερημώσει, ενώ, ακόμα και οι θαμώνες εστιατορίων, κλείστηκαν σε αυτά, μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X