ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πύρινος όλεθρος σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται σε πολλά μέτωπα στην Αττική η πυρκαγιά

ΚΥΠΕ

Ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης και καεί πλέον σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Οι Αρχές προχωρούν συνεχώς σε εκκενώσεις ενώ από το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει τα εναέρια μέσα όπου σε ορισμένες περιοχές λόγω της πυκνότητας του καπνού δεν μπορούν να ρίξουν νερό.

Η ολονύχτια μάχη δόθηκε από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της, μέσα στη νύχτα, ακόμη πιο δύσκολη. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο.

Η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη πλησίον των περιοχών Παλιά Πεντέλη, Γέρακα, ανθούσα, Παλλήνη Νέα Παλλήνη, Διώνη και στο τοπωνύμιο Βαγιάτι στον ορεινό όγκο της Πεντέλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, βρίσκονταν και παραμένουν όλοι στο πεδίο, με πρώτο, τον κύριο βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εθελοντές του, μαζί με τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν πολύ ισχυρές, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί από το πρώτο φως 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση