ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάμος: Ζωντανός βρέθηκε ο τέταρτος του πληρώματος - 2 νεκροί

Ο πιλότος έδωσε πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο

Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες είναι ο απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα της Σάμου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Αργά το βράδυ εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος άνδρας του πληρώματος, Μολδαβός, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός στην ξηρά, έχοντας κολυμπήσει μέχρι την ακτή για να σωθεί.

Νωρίτερα, σώος βρέθηκαι και ο Ρουμάνος πιλότος που μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Νησιού. Ο διασωθείς με ασφάλεια μεταφέρθηκε στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου.

Ο πιλότος έδωσε πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ώστε να βοηθήσει στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού. Σύμφωνα με όσα είπε, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο και να κολυμπήσουν όταν αυτό έπεσε στη θάλασσα. Μετά τους έχασε όλους από τα μάτια του.

Νεκροί οι δύο από τους τέσσερις

Ωστόσο τα νέα δεν ήταν το ίδιο καλά και για τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Μάλιστα, τους έγινε ΚΑΡΠΑ πάνω στο πλωτό του Λιμενικού που τους περισυνέλεξε, όμως χωρίς ανταπόκριση, με αμφότερους να καταλήγουν νεκροί παρά τις προσπάθειες των διασωστών.

Όπως μετέδωσε γη ΕΡΤ, ένας εκ των νεκρών φορούσε στολή πτήσης και εικάζεται ότι πιθανόν πρόκειται για τον Μολδαβό συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ενώ ο δεύτερος δεν έφερε κάποια διακριτικά και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Έλληνας μεταφραστής που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες πτώσης, πηγές σημείωσαν στην ΕΡΤ ότι στο στενό Σάμου, Φούρνων, Ικαρίας οι βορειοδυτικοί άνεμοι που φυσούν δημιουργούν ένα είδος "κυκλώνα", που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση