ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρότζεκτ Green Climate World

Η σημασία της δεντροφύτευσης

Οι επιπτώσεις από τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα έφεραν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Η ψυχολογία του κόσμου καταρρακώθηκε και θα συνεχίσει να καταρρακώνεται βλέποντας το “τοπίο” όπως διαμορφώθηκε (κρανίου τόπος).

Χάθηκαν περιουσίες, σπίτια ενώ επηρεάζεται άμεσα σε μεγάλο βαθμό η πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας. Η καταστροφή της βλάστησης διαταράσσει τη λεπτή ισορροπία του οικοσυστήματος, οδηγώντας στην απώλεια πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας.

Παρά την τεράστια καταστροφή, υπάρχουν λύσεις για την προστασία των δασών, των ζώων που ζουν σε αυτά, των φυτών, αλλά και γενικότερα των κοινοτήτων που επλήγησαν.

Η πρώτη λύση που έρχεται αμέσως το μυαλό και ενδείκνυται και επιστημονικά είναι η δενδροφύτευση η οποία όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου, αλλά βοηθά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η δενδροφύτευση με τη χρήση των drone της Green Climate World έχει στόχο την αποκατάσταση των επιπέδων οξυγόνου στην ατμόσφαιρα και την προώθηση της αναδάσωσης και της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων.

Ο Δρ. Yasam Ayavefe, ιδρυτής της Green Climate World, εξηγεί πώς το Green Climate World μπορεί να είναι χρήσιμο για την Ελλάδα.

1. Η σημασία της δενροφύτευσης στην Ελλάδα: Οι μοναδικοί φυσικοί βιότοποι της Ελλάδας είναι ευάλωτοι στην καταστροφική δύναμη των δασικών πυρκαγιών. Με την εφαρμογή πρωτοβουλιών δενδροφύτευσης, η Ελλάδα μπορεί να προστατεύσει το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητά της. Τα δέντρα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα κατά τη φωτοσύνθεση και απελευθερώνοντας οξυγόνο, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

2. Το πρότζεκτ του Green Climate World: Η αποκατάσταση των επιπέδων οξυγόνου και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: Το πρότζεκτ του Green Climate World του Dr. Yasam Ayavefe έχει ως στόχο την αποκατάσταση των επιπέδων οξυγόνου στην ατμόσφαιρα μέσω της δενροφύτευσης. Ένα από τα σημαντικότερα οικολογικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η αποψίλωση των δασών, απόρροια των φυσικών καταστροφών και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η αποψίλωση των δασών έχει ως συνέπεια τη μείωση της παραγωγής οξυγόνου, ενώ παράλληλα επιδεινώνει το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα.

3. Η κοινοτόμος προσέγγιση του Green Climate World – Δεντροφύτευση με χρήση drone: Το Green Climate World χρησιμοποιεί μια συστηματική προσέγγιση για τη φύτευση δέντρων χρησιμοποιώντας προηγμένα drones και ειδικούς στη φύτευση. Η διαδικασία ξεκινά με λεπτομερή χαρτογράφηση και ανάλυση του εδάφους για τον προσδιορισμό των θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των δέντρων. Οι βιοδιασπώμενες κάψουλες, καθεμία από τις οποίες περιέχει έναν σπόρο και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, φορτώνονται στη συνέχεια στα drones. Τα drones πετούν σε χαμηλό ύψος, εκτοξεύοντας με ακρίβεια τις κάψουλες σε καθορισμένες τοποθεσίες. Μόλις οι κάψουλες πέσουν στο έδαφος, αποσυντίθενται, απελευθερώνοντας θρεπτικά συστατικά και σπόρους για βέλτιστη ανάπτυξη. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα και υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις προσπάθειες δενδροφύτευσης.

4. Οι επιδράσεις της αναδάσωσης και της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων: Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η αποκατάσταση των βιοτόπων σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιά, είναι απαραίτητο να αναφυτευτούν δέντρα και να αποκατασταθεί η φυσική βλάστηση. Με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την εξασφάλιση της επιβίωσης πολλών ειδών από φυτά και ζώα, δίνεται η δυνατότητα στα οικοσυστήματα να αναγεννηθούν με την πάροδο του χρόνου. Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για τους φυσικούς βιοτόπους, τη βιοποικιλότητα και τις κοινότητες της χώρας. Με την αύξηση των επιπέδων οξυγόνου, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της αναδάσωσης και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, το πρόγραμμα δενδροφύτευσης του Green Climate World προσφέρει μια πιθανή απάντηση σε αυτή την πρόκληση. Εφαρμόζοντας τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα, η Ελλάδα μπορεί να προστατεύσει καλύτερα τα δάση της και να μειώσει τις καταστροφικές επιπτώσεις των πυρκαγιών στο περιβάλλον και την κοινωνία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση