ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκλητική δήλωση του προέδρου του VMRO - «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Νέες εντάσεις προκαλεί το κόμμα του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με την ονομασία.

Ο πρόεδρος του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προέβη σε μια πολύ προκλητική δήλωση, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος του VMRO χαρακτήρισε τη στάση της νέας προέδρου «αξιοπρεπή» και πρόσθεσε ότι περίμενε και… συγχαρητήρια από τον νότιο γείτονα.

«Δεν περιμένω οι σχέσεις των δύο χωρών να βασίζονται σε πολιτικές επίδειξης ισχύος, περιμένουμε να έχουμε καλές και άριστες σχέσεις γειτονίας. Εκτιμώ ότι το VMRO-DPMNE και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν τη δική τους θέση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτή η συμφωνία».

Ο Μιτσκόσκι πρόσθεσε ότι «σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μέρος των θεσμών, του Συντάγματος και των νόμων» και είναι δικαίωμά του το πώς θα αποκαλεί τη χώρα του δημοσίως και στα μέσα ενημέρωσης.

Βόρεια Μακεδονία: «Να σταματήσει τις απειλές η Ελλάδα, αν θέλει, ας πάει στη Χάγη»

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συνέχισε με μια άκρως προκλητική δήλωση.

«Περιμένω ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα θα χρησιμοποιεί το όνομα ''Μακεδονία'' και τη λέξη ''μακεδονικός'', γιατί, σύμφωνα με την ερμηνεία μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει καμία παραβίαση και χρησιμοποιώ αυτήν την ευκαιρία για να πω στους φίλους μας από την Ελλάδα να σταματήσουν τις απειλές, τα εμπόδια, και, αντί να γυρίζουμε πίσω, ας κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτά είναι έγγραφα που αποτελούν μέρος του νόμου. Αν νομίζουν ότι παραβιάσαμε τη συμφωνία, τότε υπάρχει Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, οπότε εκεί θα διασταυρώσουμε τα επιχειρήματά μας.

Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό, τους καλώ να έχουμε φιλικές σχέσεις, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αν κάποιος περιμένει από το VMRO να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, να είστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνουμε αυτό», τόνισε ο Μίτσκοσκι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X