ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποιεί ο Ερντογάν: Ο Μπαρζανί ρίχνει τον εαυτό του στη φωτιά

Η διοίκηση ενός κράτους, δεν είναι σαν την διοίκηση μιας φυλής

Προειδοποιήσεις προς τον ηγέτη του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως είναι σαν να ρίχνει τον εαυτό του στην φωτιά, μετά το δημοψήφισμα που κατέδειξε συντριπτική θέληση του λαού για ανεξαρτησία. Όπως είπε ο Ερντογάν, δεν είναι το ίδιο το να διοικείς ένα κράτος, με το να διοικείς μια φυλή.

Μιλώντας στην τελετή των αποφοίτων της αστυνομικής ακαδημίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η διοίκηση ενός κράτους δεν είναι όπως η διοίκηση μιας φυλής. “Η συμμετοχή ήταν 72% και ναι είπε το 92%. Κι εδώ όταν έγιναν πραξικοπήματα είδαμε να βγαίνει 90-95% ναι”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως όταν αύριο η κατάσταση επανέλθει στην ομαλότητα, εκείνοι που κατατάγηκαν ως εθελοντές στον στρατό δεν θα μπορούν να δουν τους αδελφούς τους στα μάτια. Και ο λόγος είναι επειδή εκεί καταπιέζουν τους Τουρκομάνους. “Αν σήμερα αντιδρούμε σκληρά στις εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ είναι επειδή θέλουμε το καλό των Αράβων, των Κούρδων, των Τούρκων και των άλλων”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι είναι αναπόφευκτο αυτή η περιπέτεια να καταλήξει σε απογοήτευση λέγοντας ότι αυτή τη φορά οι νέοι Λώρενς δεν θα πετύχουν.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση