ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισραήλ: «Εσφαλμένος» συναγερμός για επίθεση από τον Λίβανο

Για «ανθρώπινο λάθος» μιλά ο ισραηλινός στρατός

False alarm φαίνεται πως ήταν τελικά ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο βόρειο Ισραήλ και έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τους κατοίκους της πόλης Χάιφα, αναφορικά με πιθανή επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από το έδαφος του Λιβάνου.

«Σε συνέχεια των αναφορών από τα σύνορα του Λιβάνου στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, από τώρα έχει αποκλειστεί ο φόβος διείσδυσης», δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Twitter.

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε επίσης την έκκλησή του προς τους Ισραηλινούς να καταφύγουν, λέγοντας ότι η προειδοποίηση προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα, όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ Χεζμπολάχ υπήρξαν αναφορές για επίθεση προς το Ισραήλ, από τον Βορρά με ρουκέτες και drones από τη Χεζμπολάχ.

Οι IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) έλεγαν ότι οι κάτοικοι πόλεων στο βόρειο Ισραήλ όπου ακούστηκαν οι ειδοποιήσεις διείσδυσης αεροσκαφών έπρεπε να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δημοσιεύτηκε χάρτης με το σημείο όπου φέρεται να έχουν γίνει οι επιθέσεις από τον Λίβανο προς το Βόρειο Ισραήλ ενώ την ίδια ώρα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (Israel Defense Forces - IDF) ανακοίνωσαν πως ειδοποιήθηκαν σχετικά με «ύποπτη διείσδυση από τον Λίβανο» στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Η IDF είπε ότι οι κάτοικοι πόλεων στο βόρειο Ισραήλ όπου ακούστηκαν οι ειδοποιήσεις διείσδυσης αεροσκαφών πρέπει να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ, σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Όφερ και Κερέμ Μαχαράλ, νότια της Χάιφα, με τη Χαμάς να ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε ρουκέτες στην περιοχή αυτή.

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε με πύραυλο το Μπεν Γκουριόν

Εν τω μεταξύ, ένας πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, Αλ Άκσαμ.

Μια πτήση της British Airways αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο σήμερα το απόγευμα, αλλά εξετράπη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι «βομβάρδισαν» την περιοχή ως απάντηση στους αμάχους που έγιναν στόχος του Ισραήλ. Η British Airways ανέστειλε έκτοτε όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι η ασφάλεια είναι πάντα η «ύψιστη προτεραιότητά» της.

Πέμπτη ημέρα πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Στην πέμπτη ημέρα βρίσκεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τις εικόνες από τις βομβαρδισμένες περιοχές και τους νεκρούς να αποτυπώνουν τη φρίκη από τα χτυπήματα των αντιμαχόμενων πλευρών ενώ η Ασκελόν βομβαρδίζεται ξανά.

Οι εικόνες που καταγράφει ο ανταποκριτής του protothema.gr Φρίξος Δρακοντίδης είναι συγκλονιστικές. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται μια οικογένεια μαζί με το παιδί της που προσπαθεί να καλυφθεί την ώρα που βομβαρδίζεται η περιοχή.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση