ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλημμυρίζουν τα τούνελ για να βγάλουν έξω τους ενόπλους της Χαμάς

Δείτε βίντεο

Θαλασσινό νερό διοχετεύουν οι IDF σε τρύπες και τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα σχέδια αυτά των IDF ήταν γνωστά από την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπόκειντο σε στρατιωτική λογοκρισία για να πιάσουν στον ύπνο τα μέλη της Χαμάς. Στόχος της επιχείρησης είναι να αναγκαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους ενόπλους της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης να βγουν από το εκτεταμένο δίκτυο των τούνελ προτού τεθεί σε εφαρμογή η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αύριο το πρωί.

Η επιχείρηση των IDF θα γίνει σε σήραγγες του εκτεταμένου δικτύου των τούνελ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Ισραηλινού στρατού δεν υπάρχουν όμηροι της Χαμάς.

Δημοσιογράφος στα τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο

Αλ-Σίφα Ένας δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post φέρεται να μπήκε συνοδεία μελών των IDF σε τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα.

 Πρόκειται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για ένα τούνελ μήκους τουλάχιστον 170 μέτρων, όπου βρέθηκαν κλιματιζόμενα δωμάτια, ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με δύο μεγάλα κρεβάτια και μια μεγάλη μοντέρνα μονάδα κλιματισμού, μια μικρή κουζίνα, ένα μπάνιο και άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και εκτεταμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

Στους χώρους αυτούς οι IDF φέρονται να βρήκαν τεράστιο οπλοστάσιο της Χαμάς, από όπλα και χειροβομβίδες μέχρι εκτοξευτές ρουκετών και drones διαφόρων τύπων.

Oι IDF κατέστρεψαν 400 τούνελ της Χαμάς

Χθες οι IDF ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα ανακάλυψαν και κατέστρεψαν κάπου 400 τούνελ της Χαμάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στρατιώτες της επίλεκτης μονάδας Μηχανικού Yahalom των IDF έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καταστροφή των τούνελ της Χαμάς, είσοδοι των οποίων βρέθηκαν κάτω από αστικές υποδομές, ανάμεσά τους πολυκατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία.

Οι IDF κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα ως ανθρώπινες ασπίδες στήνοντας τις υποδομές της σε αστικό περιβάλλον. Τις τελευταίες μέρες το Ισραήλ αποκάλυψε διάφορα φρεάτια σηράγγων, όπως λέει, εντός και γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, μολονότι η Χαμάς αρνείται ότι έχει στήσει αρχηγείο κάτω από τους χώρους του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση