ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροσκάφος με 80 επιβάτες

Πιλότος εκτός υπηρεσίας στις ΗΠΑ κατηγορείται για 83 απόπειρες δολοφονίας, αφού φέρεται να προσπάθησε να ρίξει ένα επιβατικό αεροσκάφος.

Αντιμέτωπος με 83 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται ένας πιλότος, ο οποίος -ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας- προσπάθησε να ρίξει ένα αεροσκάφος της Alaska Airlines κλείνοντας τους κινητήρες.

Το χρονικό
Το αεροσκάφος Embraer 175, στο οποίο επέβαιναν 80 άτομα, εκτελούσε την πτήση 2059 από το Έβερετ της Ουάσινγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, και εξετράπη της πορείας του προς το Πόρτλαντ του Όρεγκον, λόγω μιας “σοβαρής” απειλής για την ασφάλειά του, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Ο 44χρονος Joseph David Emerson καθόταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, πίσω από τον κυβερνήτη και τον πρώτο αξιωματικό, όταν προσπάθησε να θέσει εκτός λειτουργίας του κινητήρες ενεργοποιώντας το σύστημα πυρόσβεσης. Το πλήρωμα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από το κόκπιτ.

“Να σας ενημερώσω… Βγάλαμε από το κόκπιτ αυτόν τον τύπο που προσπάθησε να απενεργοποιήσει τους κινητήρες”, ακούγεται να λέει ο πιλότος στον πύργο ελέγχου, σύμφωνα με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το LiveATC. “Δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα εκεί πίσω. Νομίζω ότι τον περιόρισαν… Θέλουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (στο αεροδρόμιο) αμέσως μόλις προσγειωθούμε”, πρόσθεσε.

Η FAA διευκρίνισε, σε μια ξεχωριστή ενημέρωσή της προς τις εταιρείες σήμερα, ότι το περιστατικό αυτό “δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τα τρέχοντα διεθνή γεγονότα” αλλά “είναι πάντα καλό να παραμένουμε σε επαγρύπνηση”.

 

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση