ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιλότος κατέγραψε σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό κατά τη διάρκεια πτήσης (vid)

«Συνάντησα ένα κοσμικό θαύμα! Απαθανάτισα ένα θέαμα που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας», έγραψε ενθουσιασμένος ο πιλότος

Ο πιλότος ενός Airbus κατάφερε να τραβήξει κατά τη διάρκεια της πτήσης του ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στον νυχτερινό ουρανό.

Ο κυβερνήτης του τζετ Alexander Torres ανέβασε το μοναδικό βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο από τις 22 Φεβρουαρίου που αναρτήθηκε έχει συγκεντρώσει κοντά στο μισό εκατομμύριο likes.

«Συνάντησα ένα κοσμικό θαύμα! Απαθανάτισα ένα θέαμα που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Γνωρίζατε για αυτό το συναρπαστικό φυσικό φαινόμενο;», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο ο πιλότος.

Τα πλάνα δείχνουν αστραπές σε έναν νυχτερινό ουρανό και μία εντυπωσιακή ροζ και μοβ μπλε ακτίνα που εκτοξεύεται από τα σύννεφα και προς τα πάνω.

Οι γιγάντιοι πίδακες (gigantic jets) είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος αλλά ισχυρός τύπος ηλεκτρικής εκκένωσης που εμφανίζεται στην ιονόσφαιρα. Ανήκουν σε μία ευρύτερη ομάδα ατμοσφαιρικών συμβάντων που αποκαλούνται Φωτεινά Παροδικά Συμβάντα (Transient Luminous Events - TLE).

«Διαφέρουν πολύ από τους κανονικούς κεραυνούς από σύννεφο σε σύννεφο και από σύννεφο σε έδαφος. Οι πυθμένες των γιγάντιων πίδακων φαίνονται παρόμοιοι με έναν άλλο τύπο αστραπής γνωστό ως μπλε πίδακες, οι οποίοι είναι μπλε λάμψεις που εκτοξεύονται προς τα πάνω από τις κορυφές των καταιγίδων προς την άκρη του διαστήματος. Ένας πίδακας μπορεί να φτάσει στη στρατόπαυση, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο», λέει η NASA.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander Torres (@airbus.fr)

Ενθουσιασμένοι οι followers του πιλότου

Οι followers του στο Instagram έμειναν έκπληκτοι από το σπάνιο θέαμα. Διαβάστε μερικά από τα σχόλια.

«Αυτή ήταν μια από τις πιο εξαιρετικές λήψεις που έχω δει ποτέ, ποτέ. Μπράβο».

«Ουάου, αυτή πρέπει να είναι μια από τις πιο όμορφες λήψεις που έχουν γίνει ποτέ».

«Απίστευτο».

«Ουάου! Αυτό είναι φοβερό. Ήξερα ότι οι αστραπές μπορούν να βγουν κατευθείαν από τα σύννεφα, αλλά αυτό το βίντεο το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο».

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν επειδή συμβαίνει τόσο γρήγορα είναι ότι αν καταφέρετε να απαθανατίσετε αυτή τη στιγμή σε αργή κίνηση θα δείτε ότι και οι μπλε πίδακες στην πραγματικότητα βγαίνουν και από την ατμόσφαιρα».

«Πραγματικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην κορυφή του σύννεφου».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση