ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παυλόπουλος προς Ερντογάν: Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν

Στην προσφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις ιστορικές διαστάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Στην οικοδόμηση στέρεων βάσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης αναφέρθηκαν τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Ερντογάν και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην προσφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις ιστορικές διαστάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού παρελθόντος για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Πάνω στις δυσκολίες να χτίσουμε τις γέφυρες του μέλλοντος», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, σε μια δύσκολη εποχή, όπου οι εμπόλεμες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή αναγκάζουν τις δύο χώρες να διαχειριστούν τις συνέπειες πολέμων για τους οποίους δεν ευθύνονται οι ίδιες.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, μια προοπτική που αποτελεί το «μέλλον του τουρκικού κράτους και του τουρκικού λαού», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και σημείωσε το ιστορικό βάρος της επίσκεψής του στην Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στη χώρα, μετά από 65 χρόνια. Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός ζουν δίπλα-δίπλα και στόχος της Τουρκίας είναι η οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος ανάμεσα στις δύο χώρες, με αλληλεγγύη και συνεργασία, υπογράμμισε.

Δηλώνοντας ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχουν πλέον σημαντικά σημεία συνεργασίας τόσο σε επενδυτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην προοπτική της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι αναμένει πολλά από τη συνεργασία των δύο χωρών στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση