ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανικός στον αέρα - Φορητός φορτιστής εξερράγη κατά τη διάρκεια πτήσης

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μονάχα υλικές ζημιές

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες μίας πτήσης της AirAsia η οποία αναχώρησε από την Μπανγκόκ με προορισμό το Nakhon Si Thammarat στα νότια της χώρας.

Αιτία μία έκρηξη που σημειώθηκε εντός του αεροπλάνου. Συγκεκριμένα εξερράγη ένας φορητός φορτιστής (powerbank) προκαλώντας πανικό τόσο στους επιβάτες, όσο και στο πλήρωμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την απογείωση.

Ορισμένοι επιβάτες απομακρύνθηκαν βιαστικά από τις θέσεις τους και συνέρρευσαν στην άλλη πλευρά του αεροσκάφους, ενώ ορισμένοι κρατούσαν τα παιδιά τους.

Καθώς οι καπνοί γέμιζαν την καμπίνα, οι επιβάτες μετακινούσαν μανιωδώς τα πράγματά τους μακριά από τις φλόγες. Άλλοι έσπευσαν να πάρουν εμφιαλωμένο νερό σε μια προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά.

«Όλο το αεροπλάνο βρισκόταν σε κατάσταση χάους»

Τελικώς επενέβη το πλήρωμα και με πυροσβεστήρες έσβησε τις φλόγες.

Ο Sayan Srimai, ο οποίος κατέγραψε το σκηνικό, δήλωσε: «Όλο το αεροπλάνο βρισκόταν σε κατάσταση χάους».

«Καθόμασταν για περίπου 30 λεπτά, όταν ξαφνικά στη μέση του αεροπλάνου, στη σειρά 15, ξέσπασε φωτιά και σηκώθηκε καπνός. Οι επιβάτες ήταν σοκαρισμένοι. Το πλήρωμα ήταν εξαιρετικό και χρειάστηκαν μόνο δύο λεπτά για να σβήσουν τη φωτιά» περιέγραψε ο ίδιος.

Η φωτιά προκάλεσε ευτυχώς μονάχα υλικές ζημιές σε ορισμένα καθίσματα του αεροσκάφους, ενώ προσγειώθηκε κανονικά στην ώρα του.

Σημειώνεται πως οι φορητοί φορτιστές επιτρέπονται μονάχα στις χειραποσκευές και όχι στις παραδοτέες λόγω του κινδύνου υπερθέρμανσης των μπαταριών ιόντων λιθίου και πρόκλησης πυρκαγιάς στον χώρο αποσκευών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση