ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όρισε νέο Υπουργό Brexit η Μέι

Στίβεν Μπάρκλεϊ, ο εκλεκτός

Ο 46χρονος Στίβεν Μπάρκλεϊ, μέχρι σήμερα Υφυπουργός Υγείας, ορίστηκε ως ο νέος Υπουργός Brexit από την Τερέζα Μέι, μετά από την παραίτηση του Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο άγνωστος σε μεγάλη μερίδα του κοινού βουλευτής από την κομητεία του Κέμπριτζσιρ θεωρείται από τους μετριοπαθείς υποστηρικτές του Brexit, όπως επίσης και βουλευτής που ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Όπως πάντως έχει διευκρινιστεί, των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ θα ηγείται η Πρωθυπουργός. Ο κ. Μπάρκλεϊ θα έχει την ευθύνη των προετοιμασιών για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.

Τη θέση της επίσης παραιτηθείσας Έσθερ ΜακΒέι στο Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Άμπερ Ραντ.

Η κα Ραντ είχε παραιτηθεί από τη θέση της Υπουργού Εσωτερικών μόλις τον Απρίλιο, παραδεχόμενη ότι είχε παρουσιάσει, εν αγνοία της, ανακριβή στοιχεία σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική, στον απόηχο του σκανδάλου με την αντιμετώπιση μεταναστών από την Καραϊβική.

Brexiteers: Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα η διαδικασία μομφής σε βάρος της Μέι

Ο Συντηρητικός βουλευτής Στιβ Μπέικερ, που πρωτοστατεί στην παρότρυνση των ευρωσκεπτικιστών συναδέλφων του να υποβάλουν επιστολές ζητώντας την έναρξη εσωκομματικής διαδικασίας μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι, δήλωσε στο BBC ότι πιθανώς ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται δεν θα συμπληρωθεί εντός της ημέρας.

Νωρίτερα ο ίδιος βουλευτής είχε υποστηρίξει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του το αρμόδιο κομματικό όργανο, η Επιτροπή 1922, είχε ήδη λάβει τις 48 επιστολές «και περίπου δέκα παραπάνω».

Όπως είπε, ωστόσο, στο BBC, νομίζει τελικά ότι ο αριθμός των επιστολών θα συμπληρωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο αριθμός που είχα πει νωρίτερα ίσως είναι ανακριβής, διότι ορισμένοι θα έχουν αποσύρει τις επιστολές τους ή θα μου έχουν πει ότι υπέβαλαν επιστολές ενώ δεν το έχουν κάνει», παραδέχθηκε ο κ. Μπέικερ. «Μάλλον όμως δεν είμαστε μακριά», συμπλήρωσε.

Συμπλήρωσε ότι ομοϊδεάτες του βουλευτές θα θέλουν να ζυγίσουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X