ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργισμένες δηλώσεις Τραμπ: «Αν η Β. Κορέα μας ξαναπειλήσει θα αντιμετωπίσει φωτιά και οργή»

Παγκόσμια ανησυχία από την εφαρμογή πυρηνικών κεφαλών σε πυραύλους από την Πιονγιάνγκ

Σε ευθεία απειλή για πολεμική απάντηση προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά και το ρεπορτάζ της Washigton Post ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλέον κατορθώσει να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή που είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε βαλλιστικό πύραυλο.

Ο πρόεδρος της ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Βόρεια Κορέα καλύτερα να μην απειλεί τις ΗΠΑ» γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπιστεί «με φωτιά και οργή (fire and fury) που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί».

Ο Τραμπ φαίνεται ότι απαντούσε στον υπουργό Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Βόρεια Κορέα προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα συνιστά παγκόσμια απειλή.

Το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε ομόφωνα την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση για τις βαλλιστικές δοκιμές του τελευταίου διαστήματος.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση